News Ticker

Megaskatepark met snake-run op Zeeburgereiland in Amsterdam

skateboard

Amsterdam krijgt een van de grootste skateparken van Nederland. Op Zeeburger­eiland verrijst in 2017 een veld met kuilen, hellingen en trappen voor skaters en bmx’ers.

Skatefanaten likken hun vingers erbij af: het nieuwe skatepark in Amsterdam krijgt een snake-run. Jawel. Dat is een halfpipe – een baan in de vorm van een U – die als een slang door het landschap gaat. Met de nodige kronkels.

Het skatepretpark zal in het voorjaar van 2017 verrijzen op Zeeburgereiland, de nieuwe woonwijk van Amsterdam. Dinsdag presenteert wethouder Eric van der Burg (Sport) de plannen voor het terrein van 3100 vierkante meter, ook geschikt voor inline skaters en bmx’ers.

Grootste van Amsterdam

Volgens Van der Burg bestaat in Amsterdam een groeiende behoefte aan buitensport. Het nieuwe skatepark wordt sowieso het grootste van Amsterdam en zal een plek innemen in de top vijf van Nederland. In Amersfoort staat het grootste skatepark met een oppervlakte van 4200 vierkante meter.

Skaters in Amsterdam snakken naar deze nieuwe baan, zegt Stan Postmus van Skatemates, een organisatie die zich inzet voor skateparken in Nederland. Uit cijfers blijkt volgens hem dat ruim vijftigduizend Amsterdammers wel eens aan urban sport doen, waaronder skaten of bmx’en.

Snufjes

De afgelopen tijd zijn er voornamelijk skateparken dichtgegaan, zoals die in de Houthavens en op het NDSM-terrein. Postmus pleitte vervolgens in de gemeenteraad voor een nieuwe plek in Amsterdam. ‘Dit skatepark is een hartstikke mooi resultaat,’ zegt Postmus. Hij verwacht dat skaters uit heel het land en zelfs uit het buitenland naar Zeeburgereiland zullen trekken om een kijkje te nemen. Als ik op vakantie ga, zoek ik ook altijd de skateparken in de buurt op. Daar rijd ik rustig een paar uur voor om.’

Postmus ontwierp het nieuwe skatecomplex van Amsterdam in samenspraak met fanatieke skaters uit de stad. De baan herbergt, naast de snake-run, nog meer snufjes. Zo komen her en der trappen met leuningen, waarop skaters naar beneden kunnen zoeven.

Diepe kuil

Professionele skaters zullen vooral kijken naar de diepe kuil, uitermate geschikt voor hoge snelheden. Volgens Postmus is de nieuwe baan ook geschikt voor beginnende skaters en bmx’ers. Het skatepark zal onderdeel zijn van een groter park op Zeeburgereiland, met een oppervlakte van 11.700 vierkante meter.

Hierin is onder meer plaats voor een sporthal, twee velden en een hardloopparcours met diverse trimtoestellen. De scholen op Zeeburgereiland zullen hier ook gaan sporten. De buurt is al geïnformeerd over de plannen, waarover de gemeenteraad zich in februari zal buigen.

Bron: parool.nl

Photo credit: Jamie Schaap via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1