News Ticker

Mars der republiek van start in Parijs tegen terrorisme

march

De mars voor de republiek is begonnen. Tientallen regeringsleiders liepen een kort stuk mee in de manifestatie en toonden zich daarmee solidair met de slachtoffers van de aanslagen van afgelopen week in Parijs.

Na ruim een kwartier verlieten de hoogwaardigheidsbekleders de route, zoals gepland om veiligheidsredenen. Daarvoor hielden ze een minuut stilte. De immense stoet, aangevoerd door de nabestaanden van de slachtoffers, vervolgde de weg.

Onder meer de Nederlandse premier Mark Rutte liep mee in de mars, die voert van het Place de la République naar het Place de la Nation. Het is een protest tegen het geweld dat Parijs de afgelopen week teisterde. Bij de verschillende terreurdaden vielen zeventien doden.

‘Zwaai met je pen’

Betogers hebben bordjes bij zich met daarop teksten als „zwaai met je pen” en „liberté, égalité, dessinez, écrivez“ (vrijheid, gelijkheid, teken, schrijf). Er wordt met vlaggen gezwaaid van allerlei landen, ook Arabische. Mensen klimmen in het standbeeld op het midden van het plein. Er wordt geklapt, gezongen en gejoeld.

Correspondent Eveline Bijlsma is ter plaatse en loopt ook mee. De sfeer is goed en af en toe klappen er mensen, terwijl niemand precies weet waarom, zo vertelt ze.

Volgens een verslaggever van het ANP worden mensen her en der tegen ramen en deuren gedrukt door de drukte. De menigte is gemêleerd; jong en oud, hele families zijn afgekomen op de manifestatie.

Overal in Parijs staan mensen op balkons met de Franse driekleur en borden die steun betuigen aan de slachtoffers van de terreurdaden van afgelopen week.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Robert Scoble / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1