News Ticker

Mannen zwangeren echt mee

zwanger

Dat mannen als je zwanger bent met je mee gaan eten omdat ’ze zich ook een beetje zwanger voelen’, hoor je wel eens vaker. Maar nu hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond dat aan hun hormoonspiegel te zien is dat ze echt lekker met je meezwangeren.

Uit onderzoek aan de universiteit van Michigan kwam naar voren dat bij de partner van een zwangere de concentratie testosteron in de hormonen daalt, zo meldt NRC Next.

Tijdens het onderzoek werd gekeken naar 29 stellen bij wie op vier momenten tijdens de zwangerschap van het eerste kind de hormoonconcentraties in het speeksel werd onderzocht.

Daling testosteron

Bij de dames kwamen niet zoveel verrassingen naar voren. Bij hen bleken de gehaltes van testosteron, cortisol, oestradiol en progesteron te zijn gestegen. Wat opviel, en dat was nog nooit duidelijk in beeld gebracht, was dat bij de mannelijke partners de concentratie testosteron duidelijk daalde, evenals oestradiol dat licht daalde. De overige stoffen bleven op gelijk niveau.

Lees via deze link meer over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: DanielleVermeer / Foter / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Google+ | YouTube | More Posts

Leave a comment

Your email address will not be published.


*

UA-62801321-1