News Ticker

Man met wapen eist zendtijd bij de NOS

Het pand van de NOS in Hilversum is ontruimd. Een medewerker van de omroep twittert dat een man met een wapen zendtijd eiste tijdens het achtuurjournaal. Daarom zou dat journaal ‘wegens omstandigheden’ niet door kunnen gaan.

Wat er precies aan de hand is kan een woordvoerder volgens het ANP niet zeggen. Mogelijk is er een man in de studio van het NOS Journaal, in de regiekamer, met een groot wapen met een geluidsdemper. Hij zou zendtijd eisen.Alle medewerkers van de NOS moesten het pand verlaten. De politie en hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig.

De man in de studio eiste zendtijd, maar hij is inmiddels door een beveiliger overmeesterd. Hij zou in de studio van het NOS Journaal, in de regiekamer, met een groot wapen met een geluidsdemper hebben gedreigd.

Alle medewerkers van de NOS moesten het pand verlaten. Buiten het gebouw staan zo’n 70 tot 80 mensen. De politie is in grote getale aanwezig. Wegen op en rond het Mediapark zijn afgesloten.

Het Achtuurjournaal wordt momenteel niet uitgezonden. Dat begon nog wel, maar werd al snel afgebroken.

De man met het wapen zou een keurig geklede man zijn geweest. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum bevestigt dat er iemand in het gebouw van het Journaal eiste dat hij zendtijd krijgt. Of deze persoon gewapend is, kon de burgemeester nog niet zeggen.

De gewapende man bleek te handelen in opdracht van een hackerscollectief.

Via deze link en deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: ad.nl/ telegraaf.nl

Foto: Amsterdam Today

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1