News Ticker

Lodewijk Asscher is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA

asscher

Zoals u weet was de afgelopen weken een strijd bezig tussen Lodewijk Asscher en Diederik Samsom over het Lijsttrekkerschap van de PvdA. Het was een nek-aan-nekrace, maar Lodewijk Asscher is door de partijleden tot lijsttrekker van de PvdA gekozen. Hij kreeg 54 procent van de stemmen.

Flinke kluif

Asscher krijgt er een flinke kluif aan om de PvdA uit het diepe dal te trekken waar de partij al tijden in zit. Volgens de peilingen schommelt de partij op een dieptepunt van rond de 10 zetels.

Kiezers

Politiek verslaggever Roel Schreinemachers: “Kiezers rekenen massaal af met het beleid dat de PvdA afgelopen jaren samen met de VVD heeft gevoerd. De campagne moet nog beginnen en misschien maakt de PvdA nog iets van het verlies goed. Erg waarschijnlijk is dat niet, want Asscher was afgelopen jaren medeverantwoordelijk voor het gevoerde beleid.”

Samsom

Oudlijstrekker Diederik Samsom heeft gezegd de politiek te gaan verlaten.

Photo credit: Partij van de Arbeid (PvdA) via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1