News Ticker

Linda de Mol heeft warme herinneringen aan Sinterklaas en Zwarte Piet

lindademolsint

Ook bekende Nederlanders vieren Sinterklaasavond en wat doen zij dan op deze pakjesavond? Hebben ze Sinterklaas en Zwarte Piet uitgenodigd? Geven ze elkaar cadeutjes met een gedicht of maken ze een surprise?

Linda de Mol

Linda de Mol en John de Mol hebben Sinterklaasavond weer traditioneel met hun hele familie gevierd. Er is fanatiek gedobbeld om cadeaus. Dat vertelde de tv-koningin dinsdagavond in Tijd voor MAX. Toen er nog jonge kinderen in de familie De Mol waren, werd Sinterklaas gevierd met gedichten en een bezoek van de goedheiligman zelf. Nu is er voor een iets ander model gekozen. “We dobbelen nu om cadeaus. Dan gaat zelfs mijn broer heel fanatiek doen om een paar sokken. Dat is echt heel grappig.“

Warme herinneringen aan Sinterklaas

De familie De Mol pakt traditiegetrouw groots uit met de feestdagen, vertelde Linda. “Van de feestdagen werd altijd iets heel bijzonders gemaakt. Ik heb hele warme herinneringen aan Sinterklaas. Ondanks dat mijn vader niet bepaald een gigantisch inkomen had, werd er met Sinterklaas enorm uitgepakt.”

Lekker eten

Met de Kerst ook, aldus De Mol. “Dan werd er waanzinnig lekker gekookt. Eten was altijd heel belangrijk. Met familie, lekker thuis en de boel gezellig maken. Ik heb een heel fijne jeugd gehad: ik kan niet anders zeggen.”

Dat neem je mee en dat geef je door, vervolgde ze. “Wij hebben maandag Sinterklaas gevierd met de hele familie en dat doen we eigenlijk nog steeds op dezelfde manier: met erwtensoep en pannenkoeken.”

“Het is een bespottelijke combinatie. Het was eerst altijd: degene die geen pannenkoeken lust kan erwtensoep krijgen, en toen werd het: eerst een kop erwtensoep en dan de pannenkoeken. Dat houden we nu stug vol, omdat het traditie is.”

Hoe was uw eigen pakjesavond?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Wessoo via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1