News Ticker

Libris Literatuur Prijs kanshebbers zijn bekend

libris

De namen zijn maandagmiddag in Amsterdam bekendgemaakt. De zes zijn gekozen uit een longlist van achttien titels. De bekendmaking van de winnaar is maandag 9 mei.

De zes kanshebbers voor de Libris Literatuur Prijs zijn bekend. De schrijvers Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Connie Palmen, Inge Schilperoord, P.F. Thomése en Thomas Verbogt maken nog kans op het winnen van de prijs en de bijbehorende 50.000 euro.

Vorig jaar won Adriaan van Dis de prijs met zijn roman Ik Kom Terug. De titels van de genomineerde schrijvers: Alleen met de Goden (Boogers), De Onervarenen (Van Leeuwen), Jij Zegt Het (Palmen), Muidhond (Schilperoord), De Onderwaterzwemmer (Thomése) en Als de Winter Voorbij Is (Verbogt).

De jury van de Libris Literatuur Prijs, voor de beste Nederlandstalige literaire roman uit het voorgaande jaar, komt elk jaar tien keer bij elkaar. Van de ongeveer 160 deelnemende boeken gaan er elke keer achttien op de longlist. In maart worden de zes beste genomineerd en in mei maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend.

Bron: parool.nl

Photo credit: Maand van de Geschiedenis viaFoter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1