News Ticker

Leren leven met onzekerheid

onzekerheid

Veel mensen zullen het nog steeds iedere ochtend doen: een lijstje maken en in de loop van de dag wegstrepen al hetgeen is volbracht. Een overzichtelijke en rustgevende manier om het dagelijks leven te structureren. Voorwaarde is dan wel dat niet halverwege de dag de wereld opeens een volstrekt andere aanblik biedt.

Maar de ‘coup d’état’ die internet op ons bestaan pleegt, heeft de wereld vele malen groter, complexer en vooral onvoorspelbaarder gemaakt. Kleine ontwikkelingen in verre uithoeken veroorzaken ongekende inbreuken, zoals het pakket Amerikaanse rommelhypotheken dat eerst de financiële sector ontwrichtte en vervolgens de huishoudboekjes van veel landen. Tot eind 2007 had de meerderheid van de Nederlandse bankbestuurders nog nooit van ‘subprime’ gehoord.

Niet alleen internet laat ons dagelijks leven op hol slaan. Ook de haperende economie eist haar tol. Van de verzorgingsstaat zoals we die decennia hebben gekend worden stukjes afgeknabbeld. We moeten langer werken tegen een onzeker pensioen, bij werkloosheid wordt het sociale vangnet aangesnoerd, voortrazende technologie creëert robots die onze banen inpikken en van alle kanten krijgen we te horen dat een veilige en vaste betrekking bij een baas tot het verleden gaat behoren.

Lees via deze link meer over dit onderwerp.

Bron: fd.nl

Photo credit: entirelysubjective / IWoman / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1