News Ticker

Waar kun je in 2016 goed dineren?

eten

In elk geval in de restaurants die door de restaurantrecensent Hiske Versprille van het Parool een beoordeling van een 8 of hoger hebben gekregen in 2015. En laten we World of Food ook niet vergeten.

Mos (9-)
Mos is een plek om je serieus in de watten te laten leggen – een aanwinst voor het hogere segment. De stemming is chic, maar bruisend, de akoestiek uitstekend zonder de gedempte stoffigheid die dit soms met zich meebrengt.

Gastrobar Oriental (9-)
Gastrobar Oriental slaat de spijker op de kop. Het Chinees geïnspireerde eten is spannend maar comfortabel en onweerstaanbaar lekker. Oriental bruist en smaakt in alles naar meer.

Choux (9-)
Choux is aanstekelijk fris, met even vernieuwende als pretentieloze borden en een fantastisch vegetarisch menu. Het restaurant combineert het aardse en het hogere met lieve aanstekelijkheid.

Le Hollandais (9-)
Le Hollandais aan de Amstel is volstrekt zichzelf op een rustige, zorgvuldige manier. Een erg goede plek om eens alleen te gaan eten. Of met iemand anders, natuurlijk.

Gin (8+)
Gin is een wonderlijke plek met een Chinees-Arnhemse chef. Wat hij serveert is hyperpersoonlijk en barst van ambitie en spanning. Bij Gin gebeuren bijzondere dingen.

À la Ferme (8+)
Bij À la Ferme in De Pijp wordt genereus en zorgvuldig Frans gekookt met plezier. Dat is fijn eten.

Bistrot des Alpes (8+)
In Bistrot des Alpes serveert een Nederlands-Frans stel bergkost uit de Savoie. Licht is de kaart van dit sympathieke restaurant niet, maar het is beslist een aanwinst voor de stad.

Brut de Mer (8)
Prima producten, goed bereid: visbar Brut de Mer is een beetje een ballentent, maar wel één om vaak en graag naar terug te keren.

The Roast Room (8)
The Roast Room in Zuid is een tikje poenig, maar alles zit heel goed in elkaar. Hulde voor de bijgerechten en vooral die shortrib, OMG.

Goldfinch Brasserie (8)
Goldfinch Brasserie, de toegankelijke optie van het Waldorf, is alsnog heel duur. Maar wát een chique plek, met de beste soep van de stad.

Graceland BAR-B-Q (8)
Pal naast het Food Center huist ‘southern barbecue-joint’ Graceland. De sfeer is uitstekend, de gerechten zijn met zorg bereid. De Elvis Pie is een schaamteloos, verrukkelijk monster waaraan een mens zich kan doodeten.

Fou Fow Ramen (8)
Willen we meer of minder varkensbouillon? Meer! Meer! Meer! Van de noedelsoep bij Fou Fow raken we niet uitgeslurpt.

Extra: World of Food
25 horeca-ondernemers hebben sinds september hun intrek genomen in de World of Food in de Bijlmer, waar ze eten serveren dat uw hart sneller zal doen slaan. 11 eettentjes kregen een 8 of hoger.

Het complete overzicht van de restaurants met een Proefwerkrecensie, vindt u hier

Beste van 2014

Benieuwd naar welke restaurants in 2014 goed scoorden? Klik dan hier.

Bron: parool.nl

Photo credit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1