News Ticker

Koeien maken vreugdesprongen in de wei bij start van de lente

lente

Tijdens de start van de lente, vierde zuivelproducent Campina traditiegetrouw de opening van het boerenseizoen. De kersverse wereldkampioen allround schaatsen Sven Kramer opende de staldeuren voor de koeien, die met veel plezier en bokkensprongen voor het eerst dit jaar weer naar buiten gingen. Op de boerderij van familie Wantenaar uit Soest gaf Sven het startsein.

De eerste weidegang van het jaar

Met het openen van de staldeuren begint bij Coen Wantenaar de periode van weidegang, waarin koeien minstens 120 dagen 6 uur per dag buiten zijn. Iedere boer in Nederland bepaalt zelf het moment van de jaarlijkse weidegang. Boer Coen Wantenaar vertelt: “Melkveehouders kijken ieder jaar uit naar het lenteseizoen, hét seizoen waarin de koeien weer naar buiten gaan. Het is niet alleen een feest voor de koeien, maar zeker ook voor ons. Het is zo’n prachtig Hollands plaatje, koeien in de wei!”

Vreugdesprongen van koeien én kinderen

Voordat de koeien het verse gras betreden, sprongen de 43 leerlingen van basisschool Het Mozaïek uit Houten zich warm op trampolines samen met Sven Kramer, die naast dat hij meervoudig schaatskampioen is bovendien boeren roots heeft. Het trampoline springen is geïnspireerd op de bokkensprongen van de koeien. Naast het boerenseizoen dat wordt geopend op deze dag, is hiermee tevens het buitensport- en speelseizoen geopend. “Mooi om het ‘springende’ enthousiasme van zowel de kinderen als de koeien te zien. Beiden zijn heel blij dat ze weer lekker naar buiten kunnen en volop kunnen bewegen”, aldus Kramer.

Koeien zijn topsporters

“We zijn blij dat Sven met ons het boerenseizoen wil openen”, aldus Trix van der Vleuten, Brand Leader Campina. “De drievoudig Olympisch en achtvoudig WK Allround kampioen zet de deuren open voor onze vrolijk springende koeien. Als Campina geloven we in de weidegang om zo de basis te geven voor Nederland en Nederlandse sporters als Sven!”

Beleef het boerenleven

Er is een speciaal lesprogramma ontwikkeld om kinderen op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met het boerenleven en te laten zien waar melk vandaan komt. Om het publiek het leven op de boerderij te laten ontdekken, geven 65 boeren op 6 en 16 mei een kijkje achter de schermen van hun bedrijf tijdens de Campina Open Boerderijdagen.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ednl via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1