News Ticker

Kijkcijfers Paul de Leeuw vallen vies tegen

testbeeld

Het is huilen geblazen bij de VARA. Hun troetelkind Paul de Leeuw maakt op zaterdagavond niet zijn dikke omroepsalaris waar en hieronder treft u zijn excuses hiervoor.

Jammer

Paul de Leeuw vindt het jammer dat zijn terugkeer op de zaterdagavond geen grote hit is. Dat liet hij woensdagavond blijken in Jinek. Zijn nieuwe show Wie Steelt Mijn Show begon met 1,3 miljoen kijkers (19 procent), waarna de tweede aflevering afgelopen weekend ‘slechts’ 887.000 kijkers (14 procent) trok. En dat terwijl hij direct na kijkcijfermonster Wie is de Mol geprogrammeerd staat. Een teleurstelling, vindt De Leeuw zelf ook. “Ja, natuurlijk. Je wil de beste zijn op dat moment.“

Excuses

Er keken echt ‘veel minder’ mensen, weet de VARA-ster. “Maar All You Need Is Love zat tegenover ons en dat was de week ervoor niet. Ik ga met veel plezier de strijd aan. Met Mooi Weer De Leeuw was het altijd leuk, totdat Linda de Mol met Ik Hou Van Holland kwam. Dan worden de cijfers minder. Het is een challenge, een battle. Je moet altijd de beste willen zijn. Dat vind ik belangrijk.”

De Leeuw geeft niet op. “Het goede is: een goede vriendin – ik bedoel eigenlijk mijn man – zei: ‘Het moet groeien.’ Het wordt goed bekeken en de mensen kijken, blijven kijken. Ik moet nu gaan vechten.”

Als het aan De Leeuw ligt is dit het laatste zaterdagavondprogramma wat hij ooit maakt. “Ik kan hier wel 18 jaar mee door.”

Vorstelijk betaald

Hoewel De Leeuw al jaren niet meer bij de top behoort, krijgt hij nog wel vorstelijk betaald. Over zijn vermogen wil hij niets kwijt. “Ik ga het niet zeggen. Ik heb vanaf mijn 23ste goed verdiend en ik verdien nog steeds leuk en goed. Ik ben er heel blij mee. Ik betaal ook belasting. Ik ben heel blij met de kansen die ik krijg in dit land. Ik ga het niet zeggen. Het wordt door jullie ook al gezegd, al klopt het niet helemaal.”

Een topsalaris is heel fijn, aldus De Leeuw. “Het is nogal een heet hangijzer, van ‘je krijgt te veel geld’. Ik vind het heerlijk. Ik werk keihard.”

Links lullen en rechts vullen

Dat hij verder links is en boegbeeld van de linkse omroep de VARA en arbeiders ook hard werken, is niet echt wat hij belangrijk vindt. Links lullen en rechts vullen past volledig bij deze showsialist!

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: THCganja via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1