News Ticker

Jos Heymans van RTL Nieuws niet onder de indruk nieuwe decor NOS

nos

Hebt u al het nieuwe decor van het NOS Journaal gezien? De meningen zijn verdeeld en gelukkig maar. Na jaren had het NOS Journaal wel een nieuw decor nodig en dat gaat altijd gepaard met positieve en negatieve meningen.

Niet onder de indruk

RTL Nieuws-journalist Jos Heymans is niet zo onder de indruk van het nieuwe decor van het NOS Journaal. Hij vindt het meer van hetzelfde. Dat laat hij blijken op Twitter. De NOS heeft zijn nieuwe decor voor de uitzendingen van het Journaal gisterenavond in gebruik genomen. Ook Heymans zat voor de buis, maar hij reageerde lauw op het gloednieuwe decor van de concurrent. “Nieuw NOS-decor heeft veel weg van wat RTL Nieuws al een paar jaar presenteert, zoals met grote schermen.

Veel mooier

Simone Weimans, presentatrice van de NOS, voegde daaraan toe: “Maar dan veel mooier :-)”

Daar is Heymans het echter niet mee eens. “Smaken verschillen.”

Rond decor

De opvallendste verandering is dat het decor volledig rond is. Daardoor is het makkelijker om de drie programma’s NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur vanuit één decor te maken.

Het vorige decor van de NOS Journaals was sinds mei 2012 in gebruik en aan vervanging toe, zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws. “In het nieuwe decor komen vorm en inhoud nog beter samen.”

Grote schermen

“Grotere schermen en de modernste techniek geven de redactie meer mogelijkheden het beeld te laten spreken en in te gaan op de betekenis van nieuwsfeiten.”

Wat vindt u van het nieuwe decor van het NOS Journaal?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1