News Ticker

ING haalt Nederlandse zeehelden naar SAIL Amsterdam

sailboat

Tijdens SAIL 2015 staan de schepen centraal. Ieder schip, klassiek of modern heeft een eigen verhaal; over onvergetelijke ervaringen en bekende en onbekende zeehelden. In dit kader laat ING, als hoofdsponsor van SAIL 2015, Nederland kennis maken met deze zeehelden. Op dit moment is in het Zeeheldenkwartier in Den Haag een mobiele expositie te bewonderen met informatie over onder andere Willem Barentsz, Piet Hein en Jacob van Heemskerck. Deze expositie reist de komende weken verder door het land naar de zeeheldenbuurten in Den Bosch, Ede, Winschoten en Amsterdam. Ook tijdens SAIL 2015 kunnen bezoekers op het ING-eiland aan de Bogortuin van 19 t/m 23 augustus kennis maken met de zeehelden en zich voor één dag een echte zeeheld voelen.

Mobiele expositie in Zeeheldenbuurten in Nederland
In veel steden en dorpen in Nederland zijn wijken vernoemd naar onze zeehelden uit de Gouden Eeuw. Nederlanders wonen in de Abel Tasmanstraat, de Piet Heinstraat, de Willem Barentszstraat en de Witte de Withstraat. In het kader van SAIL 2015 laat ING Nederland kennis maken met de naamgevers van deze straten en daarmee met de zeehelden van SAIL. In samenwerking met het Rijksmuseum is een mobiele expositie samengesteld die bestaat uit een serie van acht oranje billboards in wisselende samenstelling met daarop de historische afbeeldingen van de zeehelden en hun levensverhaal. De expositie is tot en met morgen te bewonderen in het Zeeheldenkwartier in Den Haag, van 22-29 juli in Den Bosch, vervolgens van 29 juli-5 augustus in Ede, waarna hij van 5-12 augustus doorreist en in Winschoten is te zien. De mobiele expositie gaat uiteindelijk naar Amsterdam en is van 12-19 augustus te zien in de Zeeheldenbuurt in Amsterdam en tot slot op het ING-eiland aan de Bogortuin tijdens SAIL 2015.

Voor één dag een zeeheld op het ING-eiland aan de Bogortuin
Tijdens SAIL 2015 verrijst van 19 tot en met 23 augustus wederom een eiland aan de Bogortuin in Amsterdam dat vrij toegankelijk is voor bezoekers. Dit ING-eiland is het centrale punt voor verschillende activiteiten die er voor zorgen dat iedereen die dat wil zich voor één dag een zeeheld kan voelen. Tussen de activiteiten door en ’s avonds kunnen jong en oud even rustig bijkomen in een prachtig decor met palmbomen en hangmatten, genietend van de muziek en een hapje of drankje. En aan het ING eiland ligt de prachtige driemaster ‘Etoile du Roy’ afgemeerd die vrij toegankelijk is voor bezoekers.

Betrokken bij Nederland en betrokken bij SAIL 2015
ING is als trotse hoofdsponsor sinds 1975 betrokken bij SAIL Amsterdam dat met het decor van de internationale Tall Ships het grootste publieksevenement van Nederland is. Samen met andere sponsors maakt ING het mogelijk dat dit fantastische nautische evenement kan plaatsvinden en nog steeds gratis toegankelijk is voor iedereen. Met onze activiteiten bieden we bezoekers aan SAIL 2015 een onvergetelijke ervaring.

Bron: sail.nl

Photo credit: spotter_nl / Foter / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1