News Ticker

In Amsterdam opent het apphotel City Hub

app

Een hotelkamer als een groot uitgevallen brievenbus, waar eigenlijk alleen maar plek is voor een bed. Geen behulpzaam personeel maar een polsbandje waarmee alles valt te bedienen – van de kamerdeur tot de biertap. Vandaag gaat in Amsterdam West capsule- dan wel apphotel City Hub open.

In de 600 vierkante meter grote hal waar vroeger auto’s werden gerepareerd staan vijftig slaapcabines. Elk van die cabines – niet veel meer dan een uit de kluiten gewassen, afgesloten stapelbed – bestaat uit twee gescheiden ‘kamers’: de ene heeft het bed boven, de ander beneden.

Een ovalen raam, een luidspreker, wat kledinghangers, een simpel zitje; meer kamer is er niet. Sanitair, toilet en douches, staat apart en gezamenlijk. In bed kruipen is hier letterlijk; het hoofd stoten is vrijwel onvermijdelijk.

‘Wij richten ons op reizigers tussen de 23 en 35 jaar die een hotel alleen gebruikt als startpunt en als plek om te slapen,’ zegt Sem Schuurkes, die het hotel vijf jaar geleden met studiegenoot Pieter van Tilburg bedacht. ‘Het is een beetje gevormd naar onze eigen ervaring; wij kwamen op reis steeds in hotels met allerlei dingen in aanraking die we nooit gebruikten, maar waar we wel voor betaalden.’

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: parool.nl

Photo credit: Jason A. Howie / Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1