News Ticker

Huurhuis in vrije sector kost gemiddeld 2200 euro

huurhuis

De huurprijzen in de vrije sector blijven stijgen. De gemiddelde huurprijs in Amsterdam steeg het afgelopen jaar met 10,4% tot € 22,28 per vierkante meter per maand.

Dat meldt het online-huurplatform Pararius.nl. De huurprijzen behoren tot de hoogste van het land. Gemiddeld kost een huurhuis ruim 2200 euro, landelijk is dat 1365 euro. Woningen in het centrum zijn het duurst met een gemiddelde vierkante meterprijs van € 25,03 per maand. Het goedkoopste stadsdeel is Zuidoost, met een gemiddelde vierkante meterprijs van € 10,63 per maand.

‘Maar liefst 68% van de Amsterdamse woningvoorraad bestaat uit huurwoningen, waarvan 58% een sociale huurwoning is. Omdat koopwoningen zo schaars zijn betaalt men er veel meer voor dan elders in Nederland’, zegt algemeen directeur Jasper Groot. ‘Dit resulteert weer in hoge huurprijzen voor een vrije sector woning. Particuliere eigenaren die hun koopwoning verhuren zijn namelijk genoodzaakt een hoge huur te vragen om hun hypotheeklasten te kunnen compenseren.’

Lees ook: Voor de gemiddelde woningprijs in Amsterdam, koop je in IJmuiden een kerk

Uitschieters
Des te kleiner de woonoppervlakte, des te meer men maandelijks per vierkante meter betaalt. Voor woningen met een woonoppervlakte tussen de 50 vierkante meter en 75 vierkante meter betaalt men gemiddeld een vierkante meterprijs van 24,67 euro per maand. Er zijn legio voorbeelden in Amsterdam waar de huurprijzen uitschieters vertonen van meer dan 30 euro per vierkante meter, waar bijvoorbeeld woningen van 50 vierkante meter worden aangeboden voor 1.500 euro per maand of meer.

In de het hele land is de gemiddelde huurprijs 1365 euro.

Lees ons andere artikel op Amsterdam Today over het terug vorderen van bemiddelingskosten bij het huren van een woning.

Bron: at5.nl

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1