News Ticker

Humberto Tan extra beveiligd na uitspraken in RTL Late Night

humberto

De beveiligingsbedrijven krijgen het steeds drukker dankzij het discriminatiegedoe van de laatste tijd. Humberto Tan wordt mede vanwege het in de bres springen voor Sylvana Simons extra beveiligd. Dat vertelde de presentator maandag in RTL Late Night. Veel mensen vinden Simons een irritante tv-persoonlijkheid. Sommigen ergeren zich zó erg aan haar, dat ze doorslaan met verwerpelijke uitspraken en uitingen. Zo zijn er deze week lynchfoto’s van Simons verschenen. “Ik heb het bewust gedeeld op Instagram, terwijl ik weet dat als ik dat doe, je de bedreigingen over je heen krijgt“, aldus Tan.

tan

Bedreigingen

Tan springt al geruime tijd in de bres voor Simons. “Ik heb ook extra beveiliging, omdat ik me er een aantal keer over heb uitgesproken. Ik weet dat het echt een probleem is.”

Volgens Tan wordt hij elke keer dat hij iets over Simons zegt, bedreigd. “Jazeker, jazeker. Dat is standaard.”

Tan weet niet wat hij met die mensen aan moet. “Wat mij frappeert, is dat als je kijkt naar de reacties, dat er een zwijgende meerderheid is die dit afschuwelijk vindt, maar dat er ook een behoorlijk deel is die zegt: ‘Het is wel erg, maar dan moet je je ook niet uitspreken tegen Zwarte Piet.’ Ik weet dan niet goed wat je moet zeggen tegen die mensen.”

Nare reacties

Publicist Clarice Gargard ervaart hetzelfde, vertelde ze aan Tan. “Ik zat laatst bij De Wereld Draait Door en toen kreeg ik echt heel nare reacties. Veel seksistische en racistische reacties. Over dat ik een lelijke aap zou zijn bijvoorbeeld.”

Tan grapte: “Dat valt wel mee. Ik moest worden verbrand. Jij moet niet zo zeuren, jij bent alleen maar lelijk, ik moet worden verbrand één keer per jaar. Die krijg ik.”

Patrick Kicken

Patrick Kicken, tot voor kort dj bij Radio Veronica, acht het niet onwaarschijnlijk dat Sylvana Simons het racistische filmpje waarin onder meer te zien is hoe ze gelyncht aan een boom hangt, zélf heeft gemaakt. Dat zegt hij op Twitter. Kicken wantrouwt de DENK-politica zo erg, dat hij denkt dat ze zelf achter de video zit. Hij twittert: “Erg dat ik het ‘denk’, maar zou me niks verbazen als het Sylvana-haatfilmpje van DENK zelf komt. Racismekaart wordt helemaal uitgespeeld.“

De suggestie van Kicken dat Simons zichzelf hangend aan een boom op internet zit, klinkt volgens volgers van hem nogal dom. “Ja ook die dingen worden gewoon hardop gezegd“, reageert de dj.

Het is helemaal niet zo’n gekke gedachte, aldus Kicken. “Spin doctors! Weet je nog die ‘spontane hike foto’ met Hillary Clinton?”

“Ik kijk misschien teveel Black Mirror en House of Cards. Vertrouw niks meer wat met politiek te maken heeft!”

Wat is mening over dit onderwerp?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1