News Ticker

HOTEL V FIZEAUSTRAAT is niet zomaar het volgende hotel in Amsterdam

hotel v

Na bijna 12 jaar leegstand krijgt het, schitterende en mild verborgen, jaren 70 pand aan de Fizeaustraat van architect Piet Zanstra een nieuw begin. Het pand staat vlakbij het Amstelstation, in Amsteldorp, en heeft zicht op de Amstel-skyline. Het wordt het derde Amsterdamse pand dat Hotel V een nieuw leven inblaast. Al eerder heeft Hotel V bestaande Amsterdamse panden aan het Frederiksplein en het Nesplein voorzien van nieuwe positieve energie. Hotel V Fizeaustraat is open vanaf medio augustus 2016.

Niet zomaar het volgende hotel in Amsterdam

De aanpak van Hotel V kenmerkt zich door de visie dat een echt Amsterdams hotel ook een extra bijdrage aan de Amsterdamse samenleving moet geven. Stadsbreed en ook in de directe omgeving. Vanuit culinair, creatief, sociaal en cultureel oogpunt moet er iets extra’s worden toegevoegd aan de stad. Dat houdt Amsterdam leuk. Een snufje glamour en een toefje design mag. Maar niet zoveel dat het pijn doet en zonder kapsones. De, inmiddels 13e generatie, Amsterdamse genen van de oprichtersfamilie zijn debet aan die visie. In hotel V Frederiksplein worden daarom jaarlijks zaken als boek- en filmpresentaties, modeshows, optredens van jonge musici, buurtbijeenkomsten, fotoshoots en charities georganiseerd. In hotel V Nesplein is met The Lobby Nesplein restaurant en bar een, vooral door Amsterdamse lekkerbekken bezochte, culinaire vaste waarde in de binnenstad gecreëerd. Die Amsterdammers kunnen het prima vinden met de internationale foodies. Ook op het Nesplein wordt de buurtrol gepakt. Straatevenementen maar ook het ophalen van afval met elektrische boten in de binnenstad komen samen met hotel V van de grond.

Hotel V fizeaustraat zal ook in Oost haar Amsterdamse rol pakken. Het hotel zal wederom worden voorzien een bijzondere culinaire lobby. The Lobby Fizeaustraat cafe/restaurant/bar zal, in een eigentijdse jaren 70 sfeer, ontbijt, lunch en diner gaan serveren. Met een fijn terras en dito bar zal ook de (buurt)borrel er plezierig zijn. De ongebreidelde liefde voor lekker eten en drinken zal overal in te voelen zijn. In de mooiste gerechten, de speciaalste wijnen, de fijnste cocktails, de huisgemaakte limonades en de lekkerste koffie zal The lobby proberen steeds weer te verrassen. Daarnaast zullen in een prachtige ‘private’ ruimte en in de inspirerende Palm Room in het souterrain de zaken worden georganiseerd die hotel V zo anders maken: Edgy boekpresentaties en aanstormende musici naast klaverjasavonden van de buurt dus.

In The lobby zeggen we: food, drinks en gezelligheid.

Bron: hotelvfizeaustraat

Photo credit: hotelvfizeaustraat

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1