News Ticker

Horeca Leidse- en Rembrandtplein vanaf zomer open tot vroege ochtend

leidseplein

De openingstijden van horeca op het Leidseplein en het Rembrandtplein worden vanaf juli 2015 verruimd. Dat heeft het stadsbestuur afgesproken met de politie en ondernemers.

‘Het is mooi dat het na twee jaar gesprekken gelukt is om tot dit convenant te komen. Dit zou een historisch momentje kunnen zijn’, reageerde Eberhard van der Laan.

Het gaat om een proef voor drie jaar. Als tegenprestatie gaan de ondernemers op de pleinen zich inspannen om het uitgaansgeweld en overlast voor omwonenden terug te dringen. Van der Laan. ‘We willen de goede sfeer die er is op festivals, waar weinig sprake is van geweld, overbrengen naar de uitgaanspleinen.’

In de praktijk betekenen de ruimere openingstijden dat 26 nachtzaken vanaf 1 juli 2015 op vrijdag en zaterdag tot zes uur gasten mogen binnen laten en pas om acht uur ’s ochtends hoeven te sluiten. Nu is dat nog vijf uur en zes uur. Zestig zaken met een avondvergunning mogen vanaf dan op vrijdag en zaterdag tot zes uur openblijven en tot vijf uur nieuwe gasten binnen laten. Voor horeca met een terras wordt het terrasregime voor zomer en winter gelijk, waardoor de terrassen vanaf juli 2015 in het weekend ook in de winter tot twee uur ’s nachts open mogen blijven.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: parool.nl

Photo credit: Poom! / Foter / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1