News Ticker

Hoe wit zijn die Oscars nou eigenlijk?

oscars

De Oscars zijn niet divers genoeg. Veel te wit. Dit vinden niet-witte acteurs, van wie enkelen hebben besloten de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen in februari te boycotten, dit vinden ook witte acteurs. Na grote commotie over het gebrek aan diversiteit in de genomineerden van dit jaar heeft ook de Afro-Amerikaanse voorzitter van de Academy, wier leden elk jaar samen tot de genomineerden komen, geconcludeerd dat de aanpak van dit probleem niet snel genoeg gaat en nieuwe maatregelen aangekondigd. Maar hoe wit zijn de Oscars nu eigenlijk? Zijn ze altijd zo weinig divers geweest als dit jaar?

Tijdschrift TIME maakte een handige interactieve infographic om daartoe inzicht te bieden. Het zette de genomineerden voor de acteerprijzen van 1928 tot en met dit jaar op een rij. Eerste conclusie: goed, het is niet zo erg als 1976-1980, maar tot de edities van 2015 en 2016 was het al decennia niet voorgekomen dat er twee jaar op rij geen enkele niet-witte acteur genomineerd werd.

Dit jaar

En er waren er volgens criticasters toch wel enkelen die een nominatie hadden verdiend. Idris Elba bijvoorbeeld, voor zijn rol in de Netflix-film Beasts of No Nation. Of Will Smith voor zijn rol in Concussion, waarvoor hij wel een Golden Globe-nominatie kreeg. Of Michael B. Jordan voor zijn rol in boksfilm Creed. Misschien nog wel het frappantst: Straight Outta Compton, een film met vrijwel uitsluitend zwarte acteurs, kreeg wel een nominatie…maar die was voor de witte schrijvers van het script.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: nrc.nl

Photo credit: Prayitno / Thank you for (7 millions +) views via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1