News Ticker

Hele hoge salarissen bij de NPO vindt Peter de Vries prima

De laatste tijd kun je blijven zappen, maar Peter de Vries (zonder R klinkt normaler) is niet van het scherm af te slaan. Overal weet hij zichzelf binnen te praten, maar hij heeft zijn riante praatinkomen net als iedereen nodig. Het liefst zo hoog mogelijk, want geld is voor hem een doel waarschijnlijk.

Topslarissen

Peter de Vries heeft geen enkele moeite met de topsalarissen bij de NPO. Dat heeft hij gezegd in het programma @Z in reactie op het nieuws over het torenhoge salaris van Giel Beelen. De Vries vindt het prima dat er miljoenen euro’s aan belastinggeld naar een paar NPO-sterren gaan. “Ik vind de ophef over die salarissen altijd erg overdreven. Vijftig procent gaat sowieso weer hup terug naar de belasting. Voor voetballers en sterren vinden we het wel heel normaal“, zegt hij.

Sommige mensen hebben nou eenmaal een uniek talent, aldus De Vries. “Ik denk dat als iemand echt iets bijzonders presteert, dat je daar niet al te moeilijk over moet doen.”

Belastinggeld

Dat het hier gaat om belastinggeld, vindt De Vries daar niets aan veranderen. “Dat vind ik niets uitmaken, nee. Je wil toch ook wel dat er bij de Publieke Omroep goede mensen werken, zoals Pauw, Matthijs van Nieuwkerk en noem maar op? Moet je die dan allemaal maar helemaal terugnivelleren? Het wordt een beetje onverdraagzaam zuur allemaal. Van: ik niet, dan jij ook niet.”

Op de vraag wat De Vries zelf verdient, zegt hij: “Ik verdien wat de minister-president in Nederland zou moeten verdienen, maar niet krijgt.”

Het had overigens wel wat vreemd geweest als De Vries de vorstelijk betaalde NPO-sterren op tv zou afvallen, omdat hij voor iedere tv-ontmoeting met Pauw en Van Nieuwkerk een paar duizend euro aan belastinggeld toegeschoven krijgt.

Wat vindt u van de torenhoge topsalarissen bij de Nederlandse Publieke Omroep?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1