News Ticker

Heb je een tijdelijk e-mailadres nodig?

e-mail10
Waarom zou je van een tijdelijk E-mail adres gebruik maken? Misschien wil je lid worden van een website of forum waar je een E-mail adres moet opgeven om een bevestigingsmail te ontvangen. Misschien wil je niet je echte E-mail adres opgeven omdat je geen zin hebt om op spamlijsten terecht te komen. Een tijdelijk E-mail adres is dan een prima oplossing én het is gratis.

Toen Devon Hillard in januari 2007 startte met 10minutemail.com werd zijn idee door talloze eigenaren van forums afgekeurd. Ze riepen dat het spammers de vrije hand zou geven op hun forums, dat zij geen adressen verkochten aan spammers enzovoort.

Maar het is een feit dat internetgebruikers vaak spam ontvangen binnen enkele minuten nadat ze hun E-mail adres hebben verzonden om zich te registreren bij een website of een forum. Sinds internetgebruikers tijdelijke internetadressen kunnen aanmaken op de server van Devon, komt al die spam bij hem terecht. Binnen enkele weken nadat hij gestart was met 10minutemail.com, was de hoeveelheid spam die hij ontving gestegen van 200-300 naar 60.000-70.000 per dag. Bijna alle mail was verzonden aan oude (verlopen) 10minutemail-accounts.

70.000 per dag! Voldoende om aan te tonen dat je je E-mail adres niet aan elke willekeurige site kunt toevertrouwen. Gelukkig is het slechts een klein percentage van de forum- en webmasters die je niet kunt vertrouwen, maar helaas kun je het verschil niet zien.

Dit toont het nut van deze dienst.

Om te voorkomen dat Devons server bezwijkt onder de vele spam die dagelijks binnenkomt, wisselt hij regelmatig van E-mail domein. Dit heeft bovendien als voordeel dat webmasters zijn tijdelijke E-mail adressen niet herkennen en dus ook niet kunnen blokkeren.

Photo credit: RaHuL Rodriguez / Foter / CC BY-SA

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1