News Ticker

Grote verandering bekend making van de punten bij het Songfestival

songfestival

Het bekendmaken van de punten in de grote Europese tv-show Eurovisie Songfestival ondergaat een grote verandering. De nieuwe manier moet voor veel meer spanning zorgen. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Het was al zo dat de optredens werden beoordeeld door tv-kijkend Europa én een vakjury, maar hun cijfers werden altijd als één geheel gepresenteerd. Vanaf dit jaar worden de punten echter apart van elkaar bekendgemaakt, laat de AvroTros weten op zijn website.

Als de lijnen gesloten zijn, wordt eerst contact gelegd met de vertegenwoordigers van de 43 vakjury’s, die hun punten doorgeven. Daarna worden de punten van de televoting erbij opgeteld.

De punten van de tv-kijkers thuis worden voortaan in één keer bekendgemaakt door de presentatoren van het Songfestival. “Ze starten dan met het land wat de minste punten heeft gekregen en bouwen op die manier de spanning op.”

Hierdoor weet je pas op het einde van de show wie het winnende land is. Voorheen werd het vaak tijdens het uitdelen van de punten al duidelijk wie de grote winnaar gaat zijn. En nu blijft het dus tot het laatste moment spannend“, aldus de AvroTros op zijn Songfestival-site.

Het Eurovisie Songfestival wordt elk jaar in mei georganiseerd.

Bron: mediacourant.nl

Photo credit: Alexandra Xubersnak via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1