News Ticker

Geleidehond in spotlight tijdens Amsterdam Light Festival

alf1

Aanstaande donderdag onthult KNGF Geleidehonden het lichtkunstwerk ‘Filos’ tijdens de opening van de wandelroute van het Amsterdam Light Festival. Het kunstwerk zet de geleidehond centraal, die zijn blinde baas verlichting biedt in het dagelijks leven. Filos is vooral een bijzonder kunstwerk, omdat het wordt opgebouwd uit honderden inzendingen van Nederlandse hondenvrienden. Donateurs van KNGF Geleidehonden dragen bij aan het kunstwerk door een persoonlijke foto in te sturen, die voor hen de warme band tussen mens en hond symboliseert. Donderdagavond 10 december wordt het lichtkunstwerk onthuld. De ingezonden foto’s komen dan als puzzelstukjes samen in de verlichte hondensnuit van Filos.

Schijnwerpers op de geleidehond

kngf

‘Onze honden bieden dagelijks verlichting aan hun gehandicapte bazen, door ze meer vrijheid, zelfstandigheid en vriendschap te bieden’, vertelt Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden. Met het lichtkunstwerk Filos, de Griekse benaming voor vriend, zet KNGF Geleidehonden letterlijk de schijnwerpers op de geleidehond en vraagt zo aandacht voor zijn onvervangbare hulp. ‘Het is indrukwekkend om te zien hoeveel mensen de geleidehond een warm hart toedragen en meehelpen het kunstwerk en daarmee het leven van mensen met een beperking te verlichten’, aldus Greve. ‘Ook na de onthulling is het nog steeds mogelijk om mee te doen. We roepen mensen op mee te blijven bouwen en de opleiding van de geleidehond te steunen.’
Vorige week zaterdag opende het Amsterdam Light Festival al de vaarroute, die de bezoeker langs tientallen lichtkunstwerken leidt. Op 10 december wordt ook de wandelroute geopend, waar KNGF Geleidehonden met het lichtkunstwerk deel van uitmaakt. Filos is tot en met 3 januari 2016 te bewonderen.

Meedoen

Particulieren en bedrijven kunnen blijven meebouwen aan het kunstwerk. De kunstenaars zullen de projectie gedurende het festival vernieuwen met andere foto’s, zodat Nederland tot de sluiting van de wandelroute kan blijven bijdragen aan het kunstwerk én de opleiding van de geleidehond. Meer informatie is te vinden op lightnight.nl.

Over KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds)

KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet de Nationale Zorghonden Autoriteit tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en nalatenschappen.

http://www.geleidehond.nl/

https://www.amsterdamlightfestival.com/

http://www.geleidehond.nl

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ANP Pers Support

Photo credit: Jannes Glas. / Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1