News Ticker

Gegarandeerde media-aandacht voor uw persbericht

"Persberichten" legt een brug tussen pr en journalistiek en is een initiatief van Paradigmata Media om het MKB te ondersteunen bij het verspreiden van hun nieuws.

De kortste weg naar publiciteit

MKB-Persberichten is een effectief persberichtendistributieplatform dat de focus legt op het distribueren van Nederlandse persberichten van het MKB. Naast eventuele plaatsing van uw persbericht op AmsterdamToday.eu, versturen wij uw persbericht aan meer dan 3000 ingeschreven journalisten, tekstschrijvers, redacteuren, verslaggevers, bloggers en fotografen uit onze opt-in mediadatabase, en plaatsen wij uw persbericht op onze Facebookpagina Persberichten. Op LinkedIn hebben wij een besloten groep voor mediaprofessionals met meer dan 2150 actieve nationale en internationale leden!

Wij helpen u de media te bereiken!

Breng ook uw persbericht over uw bedrijf rechtstreeks onder de aandacht bij ruim 3.000 invloedrijke mediaprofessionals van landelijke en regionale dagbladen, radio- en televisieprogramma’s en nieuwssites.

Gratis persberichten ontvangen als mediaprofessional?

Mediaprofessionals kunnen gratis onze Nederlandse persberichten ontvangen door een verzoek te mailen naar: Editor@AmsterdamToday.eu

Zelf een persbericht versturen?

Een persbericht versturen via ons netwerk kost u slechts eenmalig 89,- euro exclusief BTW. U ontvangt dan een factuur achteraf. Daarnaast kunnen wij u ook helpen, door u te ondersteunen bij het opstellen van uw persberichten en/of andere nieuwswaardige content. Dit tarief is in overleg. Interesse? Stuur dan uw persbericht naar: Editor@AmsterdamToday.eu of gebruik ons contactformulier.

MKB-Persbericht

Als MKB-ondernemer hebt u ongetwijfeld regelmatig belangrijk nieuws over uw bedrijf dat u wereldkundig wilt maken via de pers en/of de diverse sociale media. Het versturen van een persbericht is dan een gebruikelijke weg. Een persbericht is een niet te lang document met een informatieve tekst die de pers kan gebruiken als input voor een artikel of een bericht.

Gegarandeerde publicatie
Tegen bijbetaling van verschillende bedragen kunt u zich verzekeren van plaatsing op verschillende andere netwerken, zoals AmsterdamToday, ANP net via ANP Perssupport, AP en AFP via Business Wire, Belga via Belga Mediasupport, Pressetext voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

De opbouw

Een persbericht heeft bijna altijd een vaste opbouw:

  • Vermelding: —PERSBERICHT— en datum.
  • Een pakkende titel, die de lading dekt en de lezer nieuwsgierig maakt.
  • De inhoudvan het bericht: feitelijke, duidelijke informatie over het onderwerp met eventueel één of meer citaten van mensen die iets over de inhoud van uw bericht hebben gezegd.
  • Eindemelding: een duidelijke markering waar het bericht ophoudt, zodat er geen informatie in de krant of een tijdschrift verschijnt die helemaal niet bedoeld is voor publicatie.
  • Noot voor de redactie: vermelding van de organisatie die het persbericht de wereld in stuurt, naam contactpersoon en hoe die bereikt kan worden, en eventueel informatie waar beeldmateriaal te krijgen of te vinden is.

Wat is belangrijk?

U krijgt als verzender van een persbericht vaak maar één kans dat het wordt opgepikt en die kans duurt ongeveer twee seconden. Waar moet u op letten bij het opstellen van een persbericht?

  • De titel dient pakkend te zijn. De koppen van de persberichten worden razendsnel gescand en alleen die berichten, die op het eerste gezicht de moeite waard lijken, worden behandeld. Dat zijn berichten die nieuwswaarde hebben of inhoudelijk relevant
  • Ga uit van een korte en krachtige inhoud. Een goed persbericht is kort (hooguit één A4’tje) en bondig. De formulering is helder en actief (dus geen lijdende vorm). Behandel in volgorde van belangrijkheid: wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe. Meteen aan het begin moet duidelijk zijn waar het over gaat. Wollige, onheldere berichten verdwijnen onmiddellijk in de prullenbak. Vermijd jargon, reclame- en marketingtaal!
  • Gebruik tussenkopjes. Dit helpt om belangrijke punten te duiden.
  • Gebruik goed gekozen citaten. Citaten maken een persbericht levendig en geven ook een zeker gewicht aan de inhoud van een bericht. Een citaat van een gezaghebbende buitenstaander is waardevol voor een persbericht.
  • Zorg voor een heldere eindemarkering. Geef in duidelijke letters of met een dikke streep aan waar uw persbericht ophoudt. U wilt niet dat er informatie in de krant verschijnt die niet voor publicatie bedoeld is. Zet dus: “EINDE PERSBERICHT”. Begin de noot voor de redactie met: “NIET VOOR PUBLICATIE”.
  • Zorg voor een bereikbare contactpersoon. In de noot voor de redactie vermeldt u de naam van degene bij wie er meer informatie te krijgen is, ook buiten kantoortijd. Een redacteur die het persbericht wil gebruiken, wil bijvoorbeeld nog wat aanvullende informatie, of wil een afspraak maken voor een interview.
  • Bruikbaar beeldmateriaal. U kunt ervoor kiezen beeldmateriaal mee te sturen met een persbericht. Dit beeldmateriaal moet van goede kwaliteit zijn, anders is het onbruikbaar. Maar in plaats van dit meteen als bijlage mee te sturen, kunt u beter onderaan het persbericht vermelden waar de bestanden te downloaden of op te vragen zijn. Dat scheelt overbelaste mailboxen van ontvangers.
  • Grammaticaal foutloos. Een fout in een persbericht gaat met het persbericht zelf het hele land door. Controleer het bericht dus grondig op fouten voordat u het aan de openbaarheid prijsgeeft. Let op juiste spelling van namen, juiste inhoud van citaten en ondubbelzinnige formuleringen. Laat er minstens twee andere mensen naar kijken.

Persberichten

“Persberichten” legt een brug tussen pr en journalistiek en is een initiatief van Paradigmata Media om het MKB te ondersteunen bij het verspreiden van hun nieuws.

 

Photo credit: e3Learning / Foter / CC BY-ND

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1