News Ticker

Geen vertrouwen in proces verbaal door strafrechtadvocaten

politie

Nederlandse strafrechtadvocaten hebben geen vertrouwen in de processen-verbaal die poiltieambtenaren opmaken. Dat blijkt uit onderzoek van ThePostOnline onder 100 strafrechtadvocaten.

Driekwart van de ondervraagde advocaten noemt de betrouwbaarheid van processen-verbaal een ‘groot probleem’. Bijna twee derde noemt het maken van fouten een structureel probleem. Het gaat dan om het maken van onbewuste foutjes tot ‘moedwillige vervalsingen’, zeggen de deelnemers van de enquête. Oorzaken zouden zijn: scoringsdrift, tijdsdruk, tunnelvisie en een gebrek aan taal- en schrijfvaardigheid.

Bart Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, zegt tegen ThePost dat deze cijfers hem niet verbazen. Verklaringen van getuigen en verdachten zouden maar zelden letterlijk worden weergegeven. “Relevante delen ontbreken of worden ingevuld door verbalisanten. Zij selecteren vaak wat zij zelf relevant vinden, waardoor soms cruciale informatie ontbreekt.”

Lees via deze link meer over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Minister-president / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1