News Ticker

Formule 1-baas Ecclestone voor 345 miljoen euro aangeklaagd

be
Bernie Ecclestone wordt door de Duitse bank BayernLB voor 345 miljoen euro aangeklaagd. De staatsbank heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Brit en zijn familiebedrijf Bambino.

Volgens BayernLB heeft de Formule 1-baas in 2006 bij de overname door investeerder CVC van een groot aandelenpakket van de Formule 1 van de Bayerische Landesbank, smeergeld betaald aan bankier Gerhard Gribkowski, die namens de bank de verkoop begeleidde.

Dat ging over een bedrag van 44 miljoen dollar (ruim 32 miljoen euro). De verkoop van het aandelenpakket aan de door Ecclestone aangeduide investeringsmaatschappij CVC Capital Partners vond ook plaats, maar voor een volgens de bank veel te laag bedrag van 840 miljoen dollar (687,1 miljoen euro).

In augustus stond de 84-jarige Ecclestone terecht voor de feiten, maar door het betalen van een afkoopsom van zo’n 75 miljoen euro wist de Brit vervolging wegens omkoping te voorkomen.

De steenrijke Formule 1-baas heeft afgelopen zomer geprobeerd de kwestie met BayernLB te schikken met een betaling van 25 miljoen euro, maar de bank vond dat te weinig en accepteerde het geld niet.

Lees via deze link meer over dit onderwerp.

Bron: nu.nl

Photo credit: p_c_w / iW / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1