News Ticker

Filemon Wesselink toont zijn teleurstelling over College Tour

daanroosengaarde

Filemon Wesselink betreurt achteraf dat hij zijn medewerking heeft verleend aan de veelbesproken aflevering van College Tour met zijn studievriend Daan Roosegaarde als hoofdgast. Dat zegt de BNN-presentator op Facebook. Twan Huys startte het ene na het andere filmpje in waarin prominenten kritische noten over Roosegaarde plaatste. Zo ook Wesselink. “Wanneer ik wist dat de uitzending op deze manier zou lopen had ik er niet aan meegedaan“, aldus de presentator.

Wesselink gaf voor het programma een interview van een half uur. “Daaruit hebben de programma-makers de meest pittige quotes gehaald. Begrijpelijk. Maar er zat bijvoorbeeld niet in dat ik vertelde dat Daan me geholpen heeft in tijden dat ik het zelf moeilijk had. Dat ik hem altijd voor hulp en advies kan bellen.

Albert Verlinde is het compleet eens met de felle kritiek op Twan Huys, die in College Tour een volgens velen onnodig kritisch interview hield met ontwerper Daan Roosegaarde. Dat zei de showkenner in RTL Boulevard. Verlinde vindt dat Huys door het ijs is gezakt. “Toen Roosegaarde wegliep, zag je een zuur kijkende Twan Huys. Hij heeft heel veel over zich heen gekregen dit weekend, want wat is het toch merkwaardig“, aldus de ster van RTL Boulevard.

Karaktermoord plegen is volgens Verlinde helemaal niet de bedoeling van College Tour. “De essentie van College Tour is dat studenten vragen stellen om zich te laten inspireren door hun held, maar het is verworden tot een soort programma waarbij de reactie bepaalt dat ze eens even lekker kritisch gaan wezen en mensen gaan afzeiken.”

Ontwerper Daan Roosegaarde liep boos weg bij het interview met Twan Huys in College Tour. Dat was te zien in de uitzending op NPO 2. Huys liet een filmpje zien, waarin professor Bob Orsem stelt dat Roosegaarde goede sier maakt met uitvindingen die niet van hem zijn. Het was voor Roosegaarde de druppel. “Jezus. Wat zijn we aan het zeiken. Dat meen ik echt. Zullen we anders gewoon stoppen of zoiets, want ik vind dit een beetje zéikerig. Liny, wat zullen we doen?

Roosegaarde wilde met zijn manager overleggen hoe hij hierop moet reageren en liep weg. “Natuurlijk moet ik me verdedigen. Er is hier iemand die zegt dat ik niks verzonnen heb en hij plakt er een plaatje op en that’s it. Godverdomme.

Na achttien minuten kwam Roosegaarde terug. “Het is een opbouw van dingen. Ik vind de toon negatief. Dat kan prima, maar je zet wel een tendens. En ten tweede is het ook gewoon niet waar.

Roosegaarde vindt dat jarenlange inspanningen met één filmpje van tafel worden geschoven. “Dan heb je een of ander filmpje van een man (…) die dan zegt dat het niets is. Dat is niet hoe het is. Wat me raakt is dat je mijn oprechtheid bevraagt. Daar heb ik een probleem mee.

Dan denk ik: fuck you, je zit gewoon kijkcijfertjes te scoren. Ik laat me daar niet voor lenen. Punt. Dikke doei.

Huys vond die opmerking niet leuk. “Nu betwijfel je mijn oprechtheid en dat klopt ook niet. Het gaat niet om de kijkcijfers, maar om de interessante, journalistieke vraag wat van wie is en of het er toe doet.”

Als je werkt in een team, maakt het dan uit wie wat aanlevert en wie de frontman is en wie er achter staat. Dat is een heel belangrijke vraag en dat heeft niets te maken met kijkcijfers.”

Roosegaarde bond in en gaf aan dat hij dat inderdaad wel een ‘interessante vraag’ vindt.

Een filmpje van de weglopende Roosegaarde is te zien op YouTube.

De NTR heeft op zijn website een verklaring geplaatst.

Bron: mediacourant

Photo credit: Cea. via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1