News Ticker

Expositie Israëlische Kunstenaars- een nieuwe Diaspora

kring

Woensdag 2 september jl. zijn we op bezoek geweest bij De Kring in Amsterdam, nadat we uitgenodigd waren voor de opening van hun nieuwe expositie met werk van Israëlische kunstenaars. Journalist/programmamaker Loes Gompes heeft in samenwerking met de kunstcommissie van De Kring deze expositie samengesteld. Israëlische kunstenaars- een nieuwe diaspora brengt werk samen van Israëlische kunstenaars die in Nederland wonen van verschillende generaties en komaf.

Israëlische kunstenaars

Loes Gompes: “Israëlische kunstenaars zitten ingeklemd tussen Scylla en Charybdis. Enerzijds komen in Israël kritische kunstenaars steeds meer onder druk te staan, zeker sinds Miri Regev als Minister van Cultuur van de uiterst rechtse regering Netanyahu het roer heeft overgenomen. Anderzijds hebben Israëlische kunstenaars last van de culturele boycot van de BDS-beweging. Deze treft Israëlische kunstenaars, ongeacht hun politieke stellingname, als zij subsidie krijgen van de Israëlische overheid voor buitenlandse activiteiten. In de praktijk kunnen echter alle Israëlische kunstenaars die internationaal werken met de boycotrage te maken krijgen. Daarom vonden wij het een goed idee om geëngageerde Israëlische kunstenaars die het land hebben verlaten, uit te nodigen om op De Kring te komen exposeren.”

De tentoonstelling werd geopend door Jacques Monasch (kamerlid PvdA en woordvoerder Kunst& Cultuur, voormalig galeriehouder). Daarna trad de Israëlische pianist Avi Darash op.

Deelnemende kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn:

Ilya Rabinovich
Ron Amir
Kunstenaarsduo Hertog Nadler
Kunstenaarsduo Gil&Moti
Joseph Semah
Yehudit Mizrahi

Aangezien we geen foto’s mochten maken in De Kring zijn afbeeldingen niet te zien in dit artikel. De bijgevoegde foto geeft het uitzicht weer vanuit De Kring richting het Kleine Gartmanplantsoen.

De kunstwerken waren indrukwekkend en geven een goed beeld van hetgeen de kunstenaars hebben willen uiten en werden op de eerste en tweede verdieping tentoongesteld.

Via www.dekring.nl kunt u meer lezen over de expositie en waar en wanneer u de expositie kunt bezichtigen.

Foto: Amsterdam Today

 

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1