News Ticker

Elia got pulled over with his Lamborghini Huracan

Video: Elia’s Lamborghini Huracán LP630-4

Niet alleen op het veld houdt Eljero van snelheid. Zijn wagenpark telt een onnavolgbaar aantal PK’s, maar zijn Lamborghini Huracán LP630-4 “Stage 2” met customised audio spant toch wel de kroon.

Salaris 1,2 miljoen EUR (2011)

Elia begon met voetballen bij SV Voorburg. Daarna volgden Forum Sport en TONEGIDO, waarop hij op negenjarige leeftijd in de jeugdopleiding van ADO Den Haag werd opgenomen. In 2000 stapte hij over naar de jeugdopleiding van Ajax, maar hij keerde in 2002 terug naar die van ADO. Daarvoor maakte Elia in december 2004 zijn debuut in het betaald voetbal. Dat seizoen (2004/05) speelde hij vier wedstrijden in de hoofdmacht en scoorde hij daarvoor één doelpunt.

Feyenoord

Elia tekende op 6 augustus 2015 een tweejarig contract bij Feyenoord, dat hem transfervrij overnam van Werder Bremen. Hiermee keerde hij na zes jaar terug in de Eredivisie. De transfer kwam tot stand nadat Elia in eerste instantie zelf contact opnam met Feyenoord om te melden dat hij in Rotterdam wilde komen voetballen. Dit werd daadwerkelijk mogelijk nadat Werder Bremen niet langer vasthield aan een transfersom. Bij zijn thuisdebuut, op 13 september 2015 tegen Willem II, maakte Elia in de 68e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Op maandag 7 maart 2016 moest Elia de nacht in een politiecel doorbrengen, omdat de aanvaller van Feyenoord betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij op het Stadhuisplein in het centrum van Rotterdam. Volgens het Openbaar Ministerie zaten Elia en nog een persoon vast na een verhoor en zou de aanklager later beslissen over zijn lot. Het incident gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag bij een café na de bekerzege op AZ Alkmaar (3-1). Het slachtoffer is volgens de politie een 26-jarige man uit Delft. Hij is kort bewusteloos geweest en naar het ziekenhuis gebracht.
 
Elia kroonde zich op 24 april 2016 tot matchwinner in de finale van het toernooi om de KNVB beker, tegen FC Utrecht (2-1). Dankzij zijn goal won Feyenoord voor het eerst sinds 2008 weer een prijs. Hij verlengde in juni 2016 zijn contract bij de club tot medio 2018.

Bij Andy in de auto

In deze aflevering heeft Andy Eljero Elia te gast in zijn auto. Met Andy als rasechte ajacied en Elia die momenteel bij Feyenoord speelt, is er genoeg reden voor wat dollen over en weer. Toch zitten de heren aardig op één lijn met hun gedachtes over het gedrag van een voetballer, de mening van Nederlandse voetbalfans en het verbod voor uit-supporters bij de Klassieker.

Bron: Wikipedia

About Menno Lindeblad

I’m the founder of Paradigmata Media, Executive Business and publisher of Amsterdam Today and obsessed with innovation in media. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. I have always worked at the intersection of journalism, media and technology. My goal is for AmsterdamToday.eu to be the place where business owners turn to get inspired, to compare notes, to ask questions, and to learn from one another’s mistakes. Amsterdam Today is a global news community for the connected generation. We highlight human struggles and achievements, empower impassioned voices, and challenge the status quo. We bring you the stories that are shaping our world. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | Google+ | More Posts

Leave a comment

Your email address will not be published.


*

UA-62801321-1