News Ticker

Een journalistieke vertaling van de uit te dragen boodschap

In de online wereld vallen klappen. Op termijn verdwijnt een derde van de online nieuwsmedia. De oorzaak: de veranderende advertentiemarkt. Het traditionele verdienmodel van veel media valt weg. De commercial van 30 seconden zal verdwijnen en adblockers zijn een bom onder de reclame op internet. En dat komt allemaal door het veranderende mediagebruik van jongeren. Die wordt langzaam gebroken door een hoogopgeleide, etnisch diverse, kosmopolitische, maar lastig te bereiken generatie. Media hebben het moeilijk om zich aan te passen aan die veranderingen.
Paradigmata Media

Vandaag de dag moeten merken nadenken over een intelligente implementatie van digitale marketing binnen hun marketingmix. De enige manier om in deze continu veranderende omgeving te excelleren is door je digitale marketing zo in te richten dat techniek, data, media en creatie als één team samenwerken. En dat doen wij. Zo helpen wij merken hun digitale ambities te realiseren. Onze werkwijze zorgt voor de laagste tarieven en een optimale besteding van je mediabudget.

Data, Media, Creatie en techniek

Een professionele playground van realtime data, innovatie en creativiteit. Wij creëren business voor onze klanten. Dat is altijd het doel. En dat doen we door de kracht van data, media, creatie en techniek te bundelen in innovatieve digital marketing-, mediastrategieën en campagnes. Paradigmata Media is een boutique consultancy gespecialiseerd in Emotive Branding, Influential Marketing en Native Advertising en beschikken over een uitgebreid netwerk van content creators en zelfstandige mediaprofessionals. Wij zijn bruggenbouwers tussen uitgevers en retailers – tussen online content en offline kopers. Wij zorgen voor een geïntegreerd advies met stevige argumenten en een heldere uitleg over de rol van de verschillende online mogelijkheden binnen uw mediaplan. Wij ontwikkelen meetbare Paid, owned en earned media – online en offline – worden optimaal op elkaar afgestemd om uw doelstellingen zo efficiënt mogelijk te realiseren.

Digital Natives

Omdat de televisie uitgeschakeld blijft, consumeren digital natives (jongeren) content op sociale mediaplatformen als YouTube, Facebook, Snapchat, Twitter of Instagram. Mensen houden van media die hen raken en adverteerders zijn geïnteresseerd in platforms waar ze een gepassioneerd publiek kunnen bereiken. Door de combinatie van journalistiek vakmanschap en slimme technologie kan Paradigmata Media jou voorzien in die wensen.

Brand Activation: creative drone toepassingen

Hoe ver wil je gaan in het bereiken van de juiste doelgroep. Wij realiseren concepten met drones. Combineer technologie en brand activation om maximale impact op je publiek te creëren. Paradigmata Media geeft de mogelijkheid om op een unieke wijze je merk te promoten. Wij ontwikkelen en bouwen custom concepten in-house. Daarnaast kunnen we de video content full service produceren.

DJI Inspire 1 Pro

Social Media Strategy

Als je als merk een sociale aanwezigheid op social media wilt realiseren, is dit voor een langere termijn. Het is daarom essentieel om te bepalen wat je doel is met de sociale aanwezigheid, wie je wilt zijn, wat je wilt uitdragen en vooral welke toegevoegde waarde je aan je doelgroep kunt bieden. Paradigmata Media helpt bij het formuleren van de doelstellingen, inclusief de doorvertaling naar KPI’s en het bepalen van de sociale propositie en identiteit. Aan de hand daarvan maken we een kanaalkeuze, inclusief budgetallocatie. Hierin maken we een budgetverdeling voor het werven van nieuwe volgers, verspreiden van content onder niet volgers, het aanjagen van acties, genereren van sitebezoek etc.

Social Media Advertising

Elke ondernemer of onderneemster uit het MKB wil graag zo effectief mogelijk onder de aandacht komen van hun beoogde doelgroep. Met onze MKB Marketingtool voor Facebook en andere sociale media kun je ervoor kiezen te adverteren op een bepaald kanaal omdat de doelgroep goed of gericht te bereiken is. In tegenstelling tot veel andere media zijn naast de socio-demografische kenmerken vaak ook andere kenmerken als interesses en voorkeuren van gebruikers bekend. Waar exact op getarget kan worden verschilt per kanaal. Zo kun je op LinkedIn en Facebook bijvoorbeeld ook targeten op functie, huidige werkgever en opleiding.

Change Your Perspective

Bij Paradigmata Media geloven we sterk in het principe van co-creatie, waarbij alle partijen samen invloed hebben op het proces van media-inkoop. Dat geldt zowel voor de adverteerder, voor de Digital Publisher, als voor de adviseur van Paradigmata Media. De driehoeksverhouding Media bureau-Digital Publisher-Adverteerder vormt de basis voor onze werkwijze. De dialoog, in combinatie met enthousiasme, daadkracht en focus op het resultaat, is daarbij leidend. Daarnaast hechten we ook veel waarde aan gratis extra exposure en premiumposities. Alleen adverteren op tv of in een papieren krant is steeds minder interessant. Via onlinekanalen kunnen bedrijven hun doelgroep steeds beter bereiken en de resultaten en statistieken zijn veel beter meetbaar. Door relevantere profielen van onze gebruikers aan te bieden kunnen business-to-business partijen relevantere aanbiedingen doen en neemt hun conversie toe. Zo kunnen wij hen nog beter helpen. Advertentieproposities zonder data en daarmee bewijsvoering voor de klant zijn als champagne zonder bubbels… Dat wil eigenlijk niemand. Wij zorgen ervoor dat data echt prioriteit wordt.

Influential Marketing

Paradigmata Media, gespecialiseerd in influential marketing, beschikt over een uitgebreid netwerk van content creators en zelfstandige mediaprofessionals. Onze Freelance Journalism groep op Linkedin met meer dan 2000 leden is een besloten groep voor journalisten, tekstschrijvers, redacteuren, verslaggevers, bloggers en fotografen. Paradigmata Media bouwt de brug tussen uitgevers en retailers – tussen online content en offline kopers.

Free Publicity

Het genereren van publiciteit of free publicity gaat veel verder dan het massaal verzenden van een persbericht. Het gaat vooral om de nieuwswaarde van de informatie. Free publicity is een strategie om media in te zetten voor het behalen van bedrijfsdoelen. Het begint allereerst met een analyse van je doelgroep en een journalistieke vertaling van de uit te dragen boodschap. Vervolgens wordt dit bericht doelgericht gecommuniceerd. Een tussenvorm tussen een redactioneel artikel en reclame is de advertorial. Deze reclame heeft de vorm van een artikel, een tekstadvertentie. Je kan dit beter sturen, kan er veel informatie in kwijt en het ziet eruit als een artikel. Advertenties die onderdeel zijn van hun online omgeving zijn het meest effectief. Dan spreek je bezoekers aan zoals ze dat verwachten en waar ze voor komen.

Amsterdam Today

Onze nieuwssite AmsterdamToday.eu kent diverse aantrekkelijke mogelijkheden voor bedrijven, die hun bedrijf willen promoten. Amsterdam Today richt zich naast nieuwsfeiten met name op onderwerpen als reizen, luxury, entertainment, gastronomie, kunst, mode, shopping, life style, automotive, business, design, sport et cetera.

De kortste weg naar publiciteit

Het internet en met name de sociale media hebben gezorgd voor fundamenteel andere informatiedistributie en nieuwsverzameling. Toch blijkt het versturen van persberichten nog altijd effectief. Deze traditionele vorm van public relations slaat met name aan bij mensen met een grote belangstelling voor nieuws. MKB-Persberichten is een effectief persberichtendistributieplatform dat de focus legt op het distribueren van Nederlandse persberichten van het MKB. Naast plaatsing van jou persbericht op onze nieuwssite AmsterdamToday.eu, versturen wij jouw persbericht aan meer dan 3000 ingeschreven journalisten, tekstschrijvers, redacteuren, verslaggevers, bloggers en fotografen uit onze opt-in mediadatabase, en plaatsen wij uw persbericht op onze Facebookpagina Persberichten.

Social Media Monitoring

Paradigmata Media volgt continu sociale berichtgeving voor onze klanten. We maken hiervoor gebruik van de Social Media Monitoring tool van buzzsumo. Met behulp van deze tool hebben we niet alleen inzicht in berichtgeving op sociale kanalen, maar ook kunnen wij hiermee de berichtgeving op online nieuwsmedia, fora en blogs analyseren. Om te rapporteren over de gestelde KPI’s maken we daarnaast veel gebruik van de insights die de verschillende sociale kanalen en webstatistieken. Rapportages worden op maat gemaakt en sluiten volledig aan op je activiteiten en KPI’s.

The Future

Bij ParadigmataMedia gaat de ontwikkeling van digitale diensten gestaag verder. ParadigmataMedia heeft toegang tot een enorme hoeveelheid content waarvan we een deel vertaald en soms gecureerd op AmsterdamToday overnemen. We gaan dus veel meer berichten publiceren. Maar vergeet ook niet: we worden een nog interessanter platform voor topmensen die we benaderen voor interviews. Als een interessant interview met een topman van Air France-KLM na publicatie op AmsterdamToday.eu wordt overgenomen door een internationale website, dan bereikt zo’n man ineens een wereldwijd miljoenenpubliek.

Wij hebben de positie, de mensen en de wil om te transformeren. Onze journalistieke merken – Amsterdam TodayMKB-Persberichten en Freelance Journalism – bieden need-to-know content voor beslissers, bestuurders en ondernemers.

Juist de combinatie van content en data heeft de toekomst. Kortom, continu creëren wij overzicht, inzicht en (voor)uitzicht om gefundeerde beslissingen te nemen en ondersteunen we adverteerders in hun communicatie van concept tot realisatie. Ben je benieuwd naar wat Paradigmata Media voor jou kan betekenen? Voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking neem dan contact opnemen met Menno Lindeblad. Managing Director van Paradigmata Media, via M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu of Telefoon: 06 51 792 777

Onder Paradigmata Media vallen Amsterdam Today, Executive Business, MKB-Persberichten, My wedding Day, Business of Luxury en de besloten mediagroep op LinkedIn “Freelance Journalism” met ruim 2000 actieve nationale en internationale mediaprofessionals.

 

(Fortuna was the Roman goddess of chance, it conjures up thoughts of pursuing your dreams, discovering the wide world, embracing new challenges) Photo credit: *_* / Foter / CC BY

About Menno Lindeblad

I’m the founder of ParadigmataMedia.nl, FreelanceJournalism.eu, ExecutiveBusiness.nl and publisher of AmsterdamToday.eu and obsessed with innovation in media. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. I have always worked at the intersection of journalism, media and technology. I founded Freelance Journalism with the Mission to be the No 1 source media positions trusted by candidates & recruiters. There is nothing greater than finding opportunities for smart mediaprofessionals and it’s a fantastic process that i feel lucky to participate in. My goal is for Amsterdam Today to be the place where business owners turn to get inspired, to compare notes, to ask questions, and to learn from one another’s mistakes. We pride ourselves on adhering to the highest journalistic standards. All editorial decisions are made independently by our newsroom team of editors and reporters. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1