News Ticker

Duizenden huren kunnen flink omlaag

tehuur

Duizenden huurders kunnen vanaf volgende maand goedkoper uit zijn, maar daar moeten ze vaak wel zelf achteraan. Een aanpassing in het puntenstelsel kan tot wel 200 euro schelen.

Dat schrijft het AD. Het gaat om een groep huurders die meer betaalt dan de maximaal toegestane huurprijs. Huurders kunnen zelf controleren of ze recht hebben op de huurverlaging, want woningcorporaties en commerciële verhuurders zijn niet verplicht om de aanpassingen zelf te doen.
Zelf checken
De Woonbond roept huurders op om niet af te wachten, maar zelf te controleren of ze recht hebben op een aanpassing. Huurders kunnen de Huurpijscheck doen op de website van de Huurcommissie of een verzoek indienen bij hun verhuurder.

De woningcorporaties Woonstad Rotterdam verlaagt de huren van 2500 woningen en de Utrechtse corporatie Mitros doet dat voor 1838 huurders. Bij de Utrechtse huurders kan het tot wel 200 euro schelen.

Bron: rtlnieuws.nl

Photo credit: CorporatieNL / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1