News Ticker

Drukbezocht Gin Festival bij Undercurrent in Amsterdam Noord

Mister Cocktail Albert van Beeck Calkoen is een echte liefhebber van gin en hij wil graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met dit Engelse drankje, want gin is helemaal terug. De afgelopen 15 jaar is heel Europa in de ban geraakt van deze Britse spirit, die oorspronkelijk uit Nederland komt. Honderden nieuwe gins en tonics zijn er bijgekomen en ruim 100 hiervan waren aanwezig op het Gin Festival in Undercurrent in Amsterdam Noord.

Niet alleen Gin

Naast gin en tonic was er ook ruimte voor de voorvader van gin, namelijk onze eigen jenever. Maar ook voor vermouth en negroni’s was hier een plekje. In de stands kon de gin puur geproefd worden, wat bij de entreeprijs was inbegrepen. Van elk merk was natuurlijk ook de full-size mix te koop. Verder kon je genieten van verschillende craft beers, heerlijke koffie en geweldige food trucks. En er was zelfs een gratis veerdienst die je tussen Amsterdam Centraal Station en het event vervoerde! Na deze dag zullen velen zich een echte gin-kenner zijn gaan noemen.

Undercurrent

Zoals eerder vermeld vond het Gin Festival plaats in Undercurrent, gelegen op het NDSM-terrein en uitkijkend over het water. Een speciale gratis veerdienst zal tussen het Centraal Station en het festival op en neer varen gedurende de openingstijden. Het Gin Festival begon om 14:00 en duurde tot 22:00. Je kreeg een special tasting-glas bij binnenkomst en een Gin Guide, waarin alle aanwezige merken hun eigen pagina hebben. Hierop kon je zelf smaaknotities maken.Het proeven van de dranken was bij de entreeprijs inbegrepen en bij elke stand kon je een full-size G&T kopen tegen betaling met munten. Deze waren op het terrein te koop en te gebruiken voor dranken en eten.

Het programma

Gedurende de dag hebben verschillende sprekers uit binnen- en buitenland verteld over hun vak. Hierbij kwamen alle facetten van het ontwikkelen, distilleren, verpakken en geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails aan bod. Ook konden er tasting sessies worden bijgewoond waar verschillende stijlen gin en jenever werd geproefd. En was je nog steeds op zoek naar de perfecte g&t? Dr Gin nodigde je uit in zijn Gin lab en samen met hem kon je verschillende combinaties en garneringen testen, totdat je jouw ideale combi had gevonden!

Eerder hebben wij een artikel over de gin tour van Albert een artikel geplaatst. Gebruik deze link om het artikel te lezen.

Video

Photo Gallery

gi1     gi2

gi3     gi4

gi6          gi7         gi17

gi5     gi8

gi9     gi10

gi11     gi12

gi13     gi14

gi15     gi16

Photo credits: Amsterdam Today

 

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1