News Ticker

Directeur luxe warenhuis Haussmann al weg voor opening

rokin

Haussmann neemt meer dan een half jaar voor de opening van haar luxe warenhuis al afscheid van directeur Frans van der Kraan. Volgens Haussmann is Van der Kraan niet de juiste man om leiding te geven aan de oprichting van het warenhuis.

Haussmann wil zijn deuren openen aan het Rokin. Daarvoor wordt een pand gehuurd op de plek van het Fortisgebouw, naast de toekomstige flagshipstore van Marks & Spencer.

Van der Kraan wordt volgens velen gezien als de geestelijke vader van het concept, dat zich wil meten met internationale luxeketens als Harrods in Londen en Kaufhaus des Westens in Berlijn. De Amsterdamse Haussmann ging volgens Van der Kraan verder dan “wat de huidige conventionele warenhuizen kunnen bieden”.

Niet de beste man
Haussmann roemt de rol die Van der Kraan heeft gespeeld in de eerste ontwikkeling van de Amsterdamse vestiging. “Maar als je iets conceptueel kan neerzetten, wil dat nog niet zeggen dat je de beste man bent om leiding te geven aan de implementatie van dat concept.”

Onlangs kwam Haussmann nog in het nieuws nadat ophef ontstond over plannen van het bedrijf om in een achtergelegen gebouw een luxe versmarkt te vestigen. De buurt kwam in opstand, omdat werd gevreesd voor overlast, maar vooralsnog denkt Haussmann er met de bewoners uit te kunnen komen.

Van der Kraan was sinds februari 2014 werkzaam als ceo van Haussmann. Daarvoor bekleedde hij onder meer topfuncties bij Oger, Euretco en V&D.

Bron: parool.nl

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Google+ | YouTube | More Posts

Leave a comment

Your email address will not be published.


*

UA-62801321-1