News Ticker

Dick Boer wordt topman fusiebedrijf Ahold en Delhaize

boer

De fusiegesprekken tussen Ahold Koninklijke Ahold NV18,96+1,85%+0,35 en zijn Belgische branchegenoot Delhaize Delhaize Group20,18+3,16%+0,62 zijn in een stroomversnelling gekomen. De fusie wordt vrijwel zeker nog deze week gepresenteerd in Brussel en Amsterdam. Bronnen rond de onderhandelingen melden dat een akkoord donderdag of vrijdag kan worden aangekondigd. Ahold-topman Dick Boer zal de combinatie gaan leiden.

Ahold levert ceo

De hand wordt gelegd aan de laatste details, maar op hoofdlijnen zijn de partijen er uit. Het wordt een fusie van gelijken, waarbij Ahold circa 60% en Delhaize circa 40% van de aandelen in de nieuw te vormen vennootschap krijgt. Over het altijd precaire onderwerp van de benoemingen in de top is overeenstemming bereikt.

Ahold en Delhaize bevestigen dinsdag in een reactie op dit bericht dat ze in de laatste fase van de onderhandelingen zijn, maar dat er nog geen definitief akkoord is. Ahold verwacht binnen afzienbare tijd met een persbericht te komen.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: fd.nl

Photo credit: Imaginary Museum Projects: News Tableaus / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1