News Ticker

De PvdA-regenten wonen heel comfortabel. Kijk maar!

pvda2

Hoe de PvdA de verkiezingen denkt te kunnen winnen door ‘de straat op te gaan’, waarom dat niet gaat lukken en hoe het wél zou kunnen: gooi alle graaiers de partij uit. 

De kiezer associeert de sociaal-democraten met graaiende bestuurders, sombert het zoveelste interne rapport getiteld: Politiek van Waarde (pdf). Waar zijn de solidaire kameraden gebleven die dag en nacht klaar staan om schouder aan schouder te vechten voor de zwakken en de verdrukten van deze wereld?

Het PvdA-rapport reikt gelukkig handige tips aan hoe-weer-in-contact-te-komen-met-de-gewone-man:

“Als in een flat veel wordt ingebroken omdat bewoners niet zien wie er aanbelt en mensen dus gemakkelijk binnenkomen en door de flat kunnen zwerven, kan de partij de bewoners steunen bij hun actie door te zorgen dat de corporatie investeert in een toegangssysteem met camera’s.”

Je mag ook – “samen met de mensen” – proberen een failliete sociale werkplaats open te houden of, toe maar, een heel verpleeghuis. Jottem!

Kiezers? Getver!

Fractieleider Diederik ‘ik ben ook maar een mens’ Samsom droomt van collega’s, die zich tenminste een kwart van  hun werktijd enthousiast gaan inzetten in de eigen buurt. Het idee is gepikt van Labour in Groot-Brittannië. Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Maar Samsom heeft een dingetje over het hoofd gezien. Engelse politici worden rechtstreeks door de kiezer in hun buurt gekozen en lopen zich dus niet zonder reden de benen uit het lijf. Terwijl een PvdA-politicus zich slechts omhoog moet slijmen bij de partijleiding. Kiezers? Getver!

Lees via deze link meer over dit onderwerp.

Bron: politiek.thepostonline.nl

Photo credit: Partij van de Arbeid (PvdA) / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1