News Ticker

De gevolgen van 10 blikjes cola per dag

cocacola

Een uitpuilende buik, hoge bloeddruk en intens verlangen naar suiker. Dit is wat er gebeurde met het lichaam van de 50-jarige George Prior, nadat hij een maand lang tien blikjes Coca Cola per dag dronk.

De Amerikaan stapte over op het bizare coladieet om de wereld te confronteren met de schadelijke effecten van suiker.

In slechts 30 dagen tijd takelde het lichaam van de voorheen zo gezonde en gespierde man drastisch af. Prior ontwikkelde een duidelijk zichtbare buik en zijn gewicht steeg explosief van 76 kilo naar bijna 89 kilo! Tevens bleek zijn bloeddruk aan het eind van het experiment veel te hoog, meldt de Daily Express.

Hunkering

Naast de snelle gewichtstoename en lichamelijke aftakeling leek Prior al snel afhankelijk van de suiker. Terwijl hij probeerde vast te houden aan zijn normale koolhydraatarme dieet van mager vlees, groenten en bessen, begon hij steeds vaker te hunkeren naar suiker.

In maart riep de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op om de aanbevolen dagelijkse inname van suiker te verminderen van 50 tot 25 gram per dag. Omgerekend; van tien naar vijf suikerklontjes per dag. Een normaal blikje cola bevat al 35 gram suiker, oftewel zeven blokjes. Hiermee overschrijd je dus in één klap je dagelijkse limiet.

Gebruik deze link om meer te lezen over dit onderwerp.

Bron: de Telegraaf

Photo credit: W_Minshull / Foter / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1