News Ticker

De Bosatlas van Amsterdam: al 25.000 exemplaren verkocht

paleis
Een week na de introductie stond De Bosatlas van Amsterdam vanuit het niets met stip op de eerste plek van de CPNB-bestsellerlijst. Nu, anderhalve maand later, zijn er inmiddels ruim 25.000 exemplaren verkocht van deze atlas. Een aantal dat de verwachtingen overtreft, aangezien dit de eerste Bosatlas is die enkel en alleen gaat over één stad.
“We wisten het eigenlijk al en de verkopen onderstrepen het nog maar eens: Amsterdam is geliefd, onder de eigen inwoners, maar ook ver daarbuiten waar mensen nu vanuit hun luie stoel de stad beter kunnen leren kennen”, aldus Peter Vroege, uitgever Atlassen bij Noordhoff Uitgevers. Medio 2016 verschijnt de Engelstalige editie van De Bosatlas van Amsterdam.

Portret van de stad

De Bosatlas van Amsterdam geeft een veelzijdig overzicht van de stad van vandaag – over de stad en haar bewoners, bestuur en onderwijs, pontjes en trams, oude en nieuwe geloven, het Leidseplein en de tuindorpen, Het Concertgebouw en de dancescene –  aangevuld met historische doorkijkjes naar de wereld van de VOC, de Stelling van Amsterdam en de architectuur van de Amsterdamse School. Dit alles weergegeven in honderden kaarten, grafieken en foto’s.

Over Noordhoff Uitgevers en De Bosatlas

Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas – 54 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor de consumenten- en de zakelijke markt.  Complexe situaties en gebeurtenissen terugbrengen tot de essentie, weergegeven in cartografische verhalen, dat is wat alle Bosatlassen bindt.

Technische gegevens

De Bosatlas van Amsterdam
Gebonden, groot formaat, 272 pagina’s
10 hoofdstukken, meer dan 600 kaarten, grafieken, infographics en foto’s
ISBN: 978 9001 12014 6

De Bosatlas van Amsterdam is voor E 29,95 verkrijgbaar.

http://www.bosatlas.nl

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Daveness_98 via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1