News Ticker

Dagkaarten niet meer in bus te koop na overvallen

bus

Vanaf vrijdag is het niet meer mogelijk kinderkaarten en dagkaarten te kopen in de bus. Het GVB reageert daarmee op de zoveelste overval op een buschauffeur, woensdag in Amsterdam Noord.

Het vervoerbedrijf stelt met deze maatregel het bedrag dat de chauffeurs bij zich hebben zo klein mogelijk te maken. “Verder roepen we de hulp van de reiziger in om zoveel mogelijk een kaartje van tevoren te kopen. Hoe minder de chauffeur bij zich heeft, hoe minder interessant het voor overvallers wordt een poging te doen hun slag te slaan.”

Woensdagavond werd een GVB-bus overvallen in Noord. Bus 33 werd op de IJdoornlaan overvallen door twee gemaskerde mannen met een mes. Een derde man stond op de wacht. De buschauffeur verliet rond 22.45 uur net het huisje van het GVB om aan zijn dienst te beginnen. Vlak voor zijn bus werd hij overvallen door de twee mannen. Ze wilden zijn tas met de geldlade hebben. De twee gingen er na het afgeven van de tas te voet vandoor.

Beschermen
De politie heeft eerder deze week een 15-jarige jongen aangehouden die wordt verdacht van het plegen van twee overvallen op GVB-bussen in Noord. Bij deze overvallen werden buschauffeurs bedreigd met een op een shotgun lijkend voorwerp.

De Amsterdamse politiek reageerde donderdagmorgen onmiddellijk op het bericht over de laatste overval op een buschauffeur. De meeste politici pleiten voor het invoeren van cashloos betalen. Onder meer D66-fractievoorzitter Jan Paternotte wil dat het kleingeld zo snel mogelijk uit de bussen verdwijnt. “Onze buschauffeurs rijden ’s avonds laat in alle uithoeken van de stad. We moeten alles doen om ze te beschermen.”

Bron: parool.nl

Photo credit: vitalyzator via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1