News Ticker

Britse bedrijven vrezen vertrek uit EU

british

Het Britse bedrijfsleven maakt zich grote zorgen om een mogelijke exit uit de Europese Unie. Daarom maakt werkgeversorganisatie CBI een uitgebreide ronde door Europa om aan overheden en bedrijven duidelijk te maken dat Britse bedrijven zeer pro-EU zijn. Dat zegt Katja Hall, adjunct-directeur van CBI, tegenover De Financiële Telegraaf.

„We willen duidelijk maken dat de Britse bedrijven in de EU willen blijven. En we zijn zeker bereid dit standpunt nadrukkelijk te verdedigen als er een referendum komt”, zo zegt Hall. Afgelopen week bezocht ze Den Haag en sprak ze met directeur Niek Jan van Kesteren van werkgeversorganisatie VNO-NCW en met ambtenaren van Buitenlandse Zaken en Algemene Zaken.

Tournee

Hall en CBI-directeur John Cridland hebben al bezoeken gebracht aan Ierland, Kroatië, Duitsland, Italië, Zweden, Spanje en Polen. Binnenkort gaan ze naar Frankrijk.

“Het debat over de vraag of het Verenigd Koninkrijk in de EU moet blijven of niet zorgt voor onzekerheid voor het Britse bedrijfsleven”, zegt Hall. “Onze leden zijn er zeer van overtuigd dat het in ons belang is in de EU te blijven. Uit een onderzoek van ons blijkt dat 8 op de 10 bedrijven zou stemmen vóór lidmaatschap van de EU.”

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: ** Maurice ** / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1