News Ticker

De Bosatlas van Amsterdam krijgt een Engelstalige editie

atlas

Het succes van De Bosatlas van Amsterdam heeft geleid tot een bijzonder vervolg: de uitgave van de Atlas of Amsterdam. De Engelstalige editie richt zich op de vele expats in en rond Amsterdam, de internationale studenten die in grote getale in de hoofdstad studeren en de duizenden toeristen die de stad jaarlijks bezoeken. Van De Bosatlas van Amsterdam, die afgelopen najaar is verschenen, zijn inmiddels meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Om het unieke, internationale karakter van de stad te onderstrepen, krijgen 180 Amsterdammers met roots in 180 verschillende landen een exemplaar uitgereikt. De Atlas of Amsterdam is vanaf heden te verkrijgen bij de boekhandel.

180 nationaliteiten ontvangen atlas

De hoofdstad dankt haar unieke karakter mede aan de 180 nationaliteiten die er wonen. Of zoals burgemeester Eberhard van der Laan bij de lancering van de Nederlandse editie zei: “Een stad met zoveel nationaliteiten verdient een eigen atlas”. Ter ere van de lancering ontvangen 180 personen met elk hun roots elders in de wereld de komende tijd een exemplaar van de atlas. Deze 180 personen zijn betrokken bij het project 180 Amsterdammers waarmee de diversiteit van Amsterdam, de stad heeft de meeste nationaliteiten ter wereld, dit jaar wordt gevierd.

De atlas is thematisch van opzet. Allerlei hoofdstukken maken duidelijk hoe Amsterdam woont, werkt, gelooft en recreëert. De atlas sluit af met informatie per stadsdeel en een zeer gedetailleerde topografische kaart van de stad.

Over Noordhoff Uitgevers en De Bosatlas

Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas – 54 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor de consumenten- en de zakelijke markt. Complexe situaties en gebeurtenissen terugbrengen tot de essentie, weergegeven in cartografische verhalen, dat is wat alle Bosatlassen bindt. Zie www.bosatlas.nl.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Images George Rex via Foter.com / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1