News Ticker

Bommeldingen teisteren scholen in Amsterdam

school

Amsterdam, 28 januari 2016. Drie bommeldingen op scholen in Amsterdam hebben donderdagmorgen de opsporingsdiensten in onze hoofdstad in de hoogste dienst van paraatheid gebracht. In eerste instantie werd serieus rekening gehouden met een terroristische dreiging.

Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Na uitgebreid onderzoek werden geen explosieven gevonden en konden alle veiligheidsmaatregelen worden ingetrokken. De politie houdt er rekening mee dat de meldingen door een verwarde persoon zijn gemaakt.

Dreiging

Burgemeester Eberhard van der Laan bevestigt de dreiging, maar wil verder niets kwijt over de aard van de dreiging. Direct na het bekend worden van de dreiging zijn er door politie, justitie en het stadsbestuur veiligheidsmaatregelen genomen. Een opsporingsonderzoek is gestart om na te gaan waar de dreiging vandaan kwam.

Volgens de burgemeester worden nooit mededelingen gedaan over de aard en het soort maatregelen dat is genomen. Het incident zou niets te hebben met de organisatie van het voorzittersschap van de Europese Unie, dat voornamelijk in Amsterdam plaatsvindt.

In december zei Van der Laan nog dat de kans op een aanslag zoals die in Parijs ,,heel erg klein is’’. Er zou toen geen specifieke dreiging bestaan voor de hoofdstad. Vandaag was de dreiging van die aard dat er onmiddellijk maatregelen moesten worden genomen.

Bron: telegraaf.nl

Photocredit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1