News Ticker

Belastingdienst waarschuwt voor telefoonscam ‘Belastingdienst’

scam

Let vooral goed op! De Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes over aanmaningen. De beller is niet werkzaam bij het overheidsorgaan.

De nepmedewerker doet alsof hij deurwaarder is bij de Belastingdienst. Hij zegt dat verschillende bedragen niet zijn betaald, ondanks de aanmaningen die je zogenaamd hebt ontvangen. Om hoge kosten te voorkomen moet direct telefonisch geld worden overgemaakt, zo vertelt de oplichter.

Negeer verzoek

Ga niet op het verzoek in. De Belastingdienst heeft geen banden met de beller. ‘Als wij u bellen, verwijzen we altijd naar een eerder contact of bericht’, zo valt te lezen op de website.

De nepdeurwaarder

Hoe herken je een nepdeurwaarder aan de telefoon? En bij welke zaken moeten alarmbellen gaan rinkelen? Lees het dossier over dit onderwerp.

Bron: opgelicht.avrotros.nl

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: belastingdienst.nl

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1