News Ticker

Beau van Erven Doorns: Waarom geen reactie van onze ‘fucking’ burgemeester?

eberhard

Wellicht hebt u het tv-programma gevolgd, waarbij tv-presentator Beau van Erven Doorns zich actief bezig hield met enkele daklozen in Amsterdam. Hij had zich flink ingezet voor deze mensen en was ook emotioneel betrokken geraakt met hetgeen hij allemaal meemaakte.

Eberhard van der Laan

De Amsterdamse burgervader Eberhard van der Laan gaat alsnog in gesprek met Beau van Erven Dorens over zijn RTL 4-programma The Amsterdam Project. Dat heeft hij laten weten voor de camera van AT5. Van Erven Dorens zette zich met de show in voor daklozen in Amsterdam. Hij riep in DWDD dat hij het ongelooflijk vindt dat de ‘fucking burgemeester’ niet eens wat had laten horen. “Ik kreeg het doorgestuurd door iemand en ik vond het een heel authentieke oproep“, reageert Van der Laan.

Goed programma

De burgemeester prijst de presentator. “Ik heb de indruk dat het een heel goed programma is wat hij maakt. Hij laat het weer van een andere kant zien en komt dingen tegen waar wij van kunnen leren. Hij staat ook in mijn agenda. Ik zie hem geloof ik begin januari. Het was een indrukwekkende oproep.”

Om de tafel

De twee gaan dus in januari met elkaar om tafel. “Er wordt al door mensen van mij gekeken naar wat hij precies aan de orde stelt in de serie, want die is nu net klaar. Daar wil ik met hem over praten en hoe hij denkt dat wij die dingen kunnen verbeteren. Om ervan te leren.”

Vicieuze cirkel

Van der Laan begrijpt de ergernis van Van Erven Dorens over de bureaucratie waar zwervers tegenaan lopen. “Van die vicieuze cirkels en elke keer dat je ermee wordt geconfronteerd, word je razend. Dan lukt het je meestal wel om voor dat geval net weer een oplossing te vinden, maar dan ontstaat er weer een nieuwe cirkel. Daar kun je je haren van uit je kop trekken, dus het is goed dat iemand daar bovenop zit.”

Hebt u dit tv-programma gevolgd?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1