News Ticker

Ban op Australische zonnebanken

zonnebank

Na Brazilië wordt Australië het tweede land dat zonnebanken verbiedt. De Australiërs binden daarmee de strijd aan tegen huidkanker. Volgens de lokale Kankerraad hard nodig; het land kent een van de hoogste percentages van huidkanker wereldwijd.

Per 1 januari is het verbod van kracht in de deelstaten Nieuw-Zuid-Wales, Victoria, Zuid-Australië, Tasmanië, Queensland en Australisch Hoofdstedelijk Territorium. West-Australië is ook van plan de zonnebanken te verbieden, maar wanneer is vooralsnog noduidelijk. In het Noordelijk Territorium zijn geen commerciële zonnecentra.

De Australische Kankerraad verwelkomt het verbod met open armen. Volgens de instantie krijgen twee op de drie Australiërs voor hun zeventigste huidkanker. Twee tot drie maal zo veel dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten of Groot-Brittanië.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Melvinify / iWoman / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1