News Ticker

Anna Tananyan biedt haar kunstwerk aan in Laren

annafoto2

De uit Armenië afkomstige getalenteerde kunstenares Anna Tananyan kwam twee jaar geleden op het idee om een fraai kunstwerk te maken met Holland als thema. Ze woont nu al weer enkele jaren in Holland en maakt prachtige kleurrijke schilderijen. Daarnaast maakt ze ook sierlijke illustraties, zoals ze gemaakt heeft voor het boek “Tristan und Isolde”.

005        015       008

Onlangs exposeerde Anna tijdens de Atelier Route in Laren waar in totaal 63 kunstenaars aan deelnamen. Tijdens deze twee dagen van kunst proeven, kreeg Anna veel aandacht en complimenten van het bewonderende publiek. In de maanden oktober en november komt een expositie en singnering in het Brinkhuis in Laren over de illustraties, die Anna in het boek Tristan und Isolde heeft gemaakt.

wlfh

Haar kunstwerk “With love from Holland” heeft ze op gevoel gemaakt en bevat vele Hollandse elementen, zoals het Koningshuis, schaatsen, tulpen, zeevaart, klompen, homohuwelijk, Heineken, molens, fietsen, grachtenpanden, Ajax, koeien en dergelijke.

Anna woont in het kunstenaarsdorp Laren en het raadhuis van Laren heeft een indrukwekkende kunstcollectie. Deze collectie bestaat echter vooral uit oude meesters. Nu niet meer, want Anna heeft haar kunstwerk “With love from Holland” aangeboden aan burgemeester Roest van Laren. De burgemeester was blij verrast, want niet alleen was hij onder de indruk van het door Anna aangeboden schilderij, maar ook door de aanwezigheid van kunstenares Nina Konstanti, die op een gepaste wijze in Hollandse folklore was aangekleed in verband met het aanbieden van het schilderij.

raadhuis

Naast burgemeester Roest, Anna en Nina was ook de kunstminnende Laarder Leo Janssen aanwezig. Tijdens de koffie werd uitgebreid gepraat over de kunstwerken van Anna en haar plannen voor de toekomst.

In de raadszaal onthulde de burgemeester het kunstwerk. De tegenstelling met de fraaie gobelin, die in de raadszaal hangt en Anna’s schilderij was treffend, maar dat is juist het leuke aan kunst.

De gemeentelijke gobelin, waarop heel kernachtig de eedaflegging van koningin Juliana bij haar inhuldiging staat afgebeeld, siert al vele jaren de wand van de raadzaal in gemeentehuis van Laren. Het wandtapijt is er ook nooit meer weggeweest, behalve dan, voor een tijdelijke afwezigheid.

Het kleed werd in 2001 met oog op het behoud voor de toekomst aan experts van de Tiendschuur ter conservering tijdelijk in bruikleen gegeven. Handweverij en Spinnerij “De Knipscheer”, destijds gevestigd aan Krommepad 5 te Laren, heeft in 1950 impliciet de opdracht voor vervaardiging gekregen van de gemeente Laren.

annaartannaart2annaart3

Hollandse folkore heeft Anna geïnspireerd om nog enkele illustraties te maken in het Delfts blauw.

dames

Via deze link kunt u het artikel lezen, dat Amsterdam Today eerder heeft gepubliceerd over Anna Tananyan.

annas3

Anna Tananyan staat bekend om haar kleurrijke en arbeidsintensieve kunstwerken, waarbij ze gebruik maakt van speciale materialen, die haar kunstwerken nog mooier uit laten komen.

annas2                       annas4                       annas7

Wilt u meer weten over het werk van Anna Tananyan? Via deze link naar Anna’s website wordt u volledig geïnformeerd.

annafoto

20150516_154547

Foto’s: Anna Tananyan / Erik Fliek / Leo Janssen / Amsterdam Today

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1