News Ticker

Angela Groothuizen steekt haar kop in het zand

angelagroothuizen

Amsterdam Today heeft al eerder bericht over de Hulp-TV programma’s van RTL 4, die door een grondig onderzoek van het NRC aan de schandpaal werden genageld. Een van de presentatrices van dit soort tv-programma’s met overigens een heel naar stemgeluid waar ze eens wat aan moet doen, steekt haar kop in het zand. Angela Groothuizen ziet het heel anders dan het NRC en RTL zelf. Heel vreemd allemaal.

Hulphorror

Pas na ruim een maand na de rel over de hulphorror van RTL 4, komt Angela Groothuizen alsnog met een inhoudelijke reactie over de berichtgeving rond haar vroegere programma Een Nieuw Begin. Ze verwijt het NRC slechte journalistiek te hebben bedreven. Dat is te lezen in haar column in Veronica Magazine. Het NRC onthulde hoe Groothuizen en haar RTL-crew verdienen aan het leed van hulpbehoevende vrouwen. RTL gaf haar fouten ruiterlijk toe, maar Groothuizen steekt de kop in het zand.

NRC

Volgens Groothuizen heeft NRC zijn werk niet goed gedaan. Terugblikkend op 2016 zegt ze: “NRC Next viel van een voetstuk. De ‘beerput’ over hulp-tv van RTL bleek kunstig gefabriceerd. Eenzijdige berichtgeving met verdraaide waarheid was goed genoeg voor de voorpagina, om erna klakkeloos te worden overgenomen door anderen.”

NRC heeft een beeld geschetst wat niet klopt, meent Groothuizen. “Mijn sterke Een Nieuw Begin-vrouwen werden opeens neergezet als stakkers, kwetsbare, hulpeloze slachtoffers. Vervelend én onwaar. De feiten zijn genuanceerder en veel mooier dan NRC Next wilde laten zien.”

Nepnieuws

Toch keert Groothuizen de journalistiek in ons land niet de rug toe. “Ik blijf toch wel kranten lezen, zelfs NRC Next, omdat dagbladen me enigszins kunnen leiden door het woekerende nepnieuws van vandaag de dag. Nepnieuws is misschien wel de grote uitdaging in het nieuwe jaar.”

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Bas Sijpkes via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1