News Ticker

Amsterdammers steeds positiever over hun woonwijk

amsterdamwijk

Amsterdammers zijn steeds positiever over hun woonwijk. Gemiddeld geeft de Amsterdammer zijn buurt het cijfer 7,5. Twee jaar geleden was dat 7,4 en in 2001 waardeerden Amsterdammers hun omgeving nog met gemiddeld een 6,1.

Dit staat in het dinsdag aan raadsleden gestuurde rapport Wonen in Amsterdam (WIA), dat elke twee jaar verschijnt.

De waardering van de buurt stijgt het hardst in de stadsdelen West, Oost en Zuidoost. Geen enkele buurt in Amsterdam krijgt nog een lagere waardering dan 6,1.

Burgwallen

Hoewel de meeste buurten beter scoorden, waren er ook wijken waar de buurttevredenheid daalde. De grootste daling van de leefbaarheidsscore had plaats in de Burgwallen-Oude Zijde.

De buurt krijgt nu een 6,8, maar kreeg twee jaar geleden nog van de buurtbewoners een 7,6. Oorzaak is de overlast van ‘andere groepen’ en horeca, waarbij gedacht moet worden aan lawaai op straat.

De sterkste stijgers op het gebied van tevredenheid op buurtniveau zijn de Indische Buurt (van 6,7 tot 7,3) en de Van Galenbuurt (van een 6,8 naar een 7,4). De bewoners zeggen dat zij verwachten dat de buurt zich steeds beter ontwikkelt; dat heeft geleid tot hogere waarderingen.

Tegelijkertijd scoort de Van Galenbuurt ook als minder criminele buurt. De buurt is ‘de sterkste stijger’ als het gaat om ervaren van minder overlast van criminaliteit, aldus de gemeente.

Nieuw-West

De beroerdste leefomgeving van de stad is Nieuw-West, zo stellen de bewoners zelf. De drie slechtste Amsterdamse buurten, Slotermeer-Noordoost (6,1), Overtoomse veld (6,1), en Geuzenveld/Sloterdijk II en III (6,2),  zijn alle gelegen in Nieuw-West. Ze scoren overigens, zo ondersteept de gemeente, alle nog wel een voldoende.

Het onderzoek wordt sinds 1995 periodiek in opdracht van de gemeente en de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) uitgevoerd door de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek van de gemeente zelf. Ruim 18.705 Amsterdammers vulden een vragenlijst in.

Bron: parool.nl

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1