News Ticker

Amsterdammer kiest voor lokaal muziektalent, wereldster heeft nakijken

juellaslider

Ondanks het feit dat we toegang hebben tot vrijwel alle muziek die wereldwijd verspreid wordt, is talent van eigen bodem bepalend voor de stedelijke muziekvoorkeur. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven staat lokaal talent steevast bovenaan in het aantal streams en troeft het artiesten zoals Drake, Justin Bieber en Rihanna die wereldwijd genomen het meest gestreamd worden makkelijk af. Dit blijkt uit data van muziekstreamingdienst Deezer.

Juella

Aangezien wij graag Nederlands muzikaal talent willen promoten, hebben wij afgelopen week een artikel geplaatst over de prachtige Nederlandse zangeres Juella, die haar eigen songs schrijft en produceert. Haar laatste twee songs met de titel “Can’t Tell” en “Soon” zijn twee voorbeelden van haar muzikale talent. Nederlands muzikaal talent van eigen bodem dient nog meer in the spotlight te staan!

 

Deezer

Deezer analyseerde de afgelopen drie maanden de meest gestreamde artiesten van de vijf grootste steden in Nederland. Justin Bieber, Drake en Rihanna ontbreken niet in de top lijstjes, maar in maar liefst alle vijf steden legt de Canadese Drake het af tegen het Rotterdamse Broederliefde. Ook de uit Den Haag afkomstige Frenna, de Amsterdamse Sevn Alias, Zaanse Jonna Fraser of Lijpe uit Maarssen, bewijzen dat lokale hiphop bepalend is voor de hedendaagse Nederlandse muziekcultuur. Kijk ook naar het meest recente succes van Boef, die met zijn debuutalbum op dit moment alle streamingrecords verbreekt.

Randstad

In Rotterdam, Amsterdam en Den Haag maken maar liefst zes Nederlandse artiesten deel uit van de top 10. In Eindhoven en Utrecht zijn we iets internationaler, met vier Nederlandse artiesten in de top 10 meest gestreamde artiesten. Major Lazer en Coldplay weten daar ook nog net een plek te bemachtigen in de top 10.
De invloed van talent van eigen bodem is niet alleen een Nederlands fenomeen. Het luistergedrag van Franse, Duitse en Latijns-Amerikaanse streamers is vergelijkbaar met dat van ons. De Franse elektro hiphop sensatie Jul domineert de streams in eigen land. In Duitsland gooit de Zwitser RAF Camora hoge ogen in zijn buurland met Duitstalige hiphop. En in landen als Colombia en Argentinië komen mainstream Amerikaanse en Britse artiesten zelfs slechts sporadisch voor in de playlists.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Minst irritante artiesten

De lokale grootheden doen het dus goed, maar internationale sterren slaan we zeker niet over. Uit de data van Deezer blijkt dat Ed Sheeran en Coldplay de minst overgeslagen artiesten zijn wanneer zij aangedragen worden als muzieksuggestie door de functie Flow. Dat de Britten wereldwijd aantrekkelijke muziek maken, wordt bevestigd door Adele; zij wordt als derde artiest het minst overgeslagen via de muziekstreamingdienst.

Muzikale zustersteden

Deezer deed wereldwijd ook onderzoek naar ‘muzikale zustersteden’. Uit analyse in meer dan 88 landen blijkt dat ondanks duizenden kilometers afstand, steden op muzikaal gebied veel gemeen kunnen hebben:

  • De Arctic Monkeys doen het net zo goed bij muziekliefhebbers in Glasgow als in Moskou, meer dan 2500 kilometer verderop
  • De Australische Sia raakt de juiste snaar in het noorden en zuiden van Europa; in zowel Helsinki als Ibiza staat ze in de top 5 meest gestreamd
  • In het altijd zonnige Kaapstad, maar ook in de windy city Chicago, op maar liefst 13.000 kilometer afstand, galmt The Weeknd uit de speakers
  • Buenos Aires en Sint-Petersburg hebben een gedeelde passie voor rocklegendes de Red Hot Chili Peppers
  • The Chain Smokers zijn de best gestreamde band in zowel het Engelse Leeds als het Amerikaanse Los Angeles

Bekijk de infographic met alle zustersteden hier.

Over Deezer

Deezer verbindt wereldwijd meer dan 10 miljoen muziekfans met meer dan 43 miljoen tracks. Deezer is beschikbaar in meer dan 180 landen en geeft toegang tot de grootste muziekcatalogus ter wereld op ieder apparaat. Het is de enige muziekstreamingdienst met Flow, een unieke mix van je favorieten en nieuwe aanbevelingen in een continue veranderde stream. Dankzij een intuïtief algoritme, dat ontwikkeld is door muziekliefhebbers, is het dé plek waar je favoriete tracks wordt afgewisseld met nieuwe ontdekkingen die zijn afgestemd op jouw luistergedrag. Met Deezer Elite hebben muziekliefhebbers wereldwijd toegang tot high definition audio. Deezer Elite wordt aangeboden via Sonos.

Deezer is in 2007 opgericht als particuliere onderneming met het hoofdkantoor in Parijs en kantoren in onder andere Londen, Berlijn, Miami, Amsterdam en de rest van de wereld.

Deezer is beschikbaar als gratis download voor iPhone, iPad, Android- en Windows-toestellen of op het internet via Deezer.com.

Het laatste nieuws en officiële afbeeldingen van Deezer vind je op Deezer.com/company/press

Bron: deezer.nl

 

Photo credit: juella.nl

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Google+ | YouTube | More Posts

Leave a comment

Your email address will not be published.


*

UA-62801321-1