News Ticker

Amsterdam opnieuw in top 30 meest bezochte steden

mokum3
Amsterdam staat opnieuw in de top dertig van best bezochte steden in de wereld. De Nederlandse hoofdstad werd in 2014 door ruim 5,7 miljoen mensen bezocht en staat daarmee op plaats 27 in de top honderd.

In 2013 bezochten nog ruim 5,2 miljoen mensen Amsterdam: het toerismecijfer maakt daarmee een groei door van 9,8 procent.

Moskou stond in 2013 nog boven Amsterdam, maar is in 2014 gezakt tot plaats 31.

Hong Kong is voor het zesde jaar op rij de meest bezochte stad van de wereld, zo blijkt uit de meest recente cijfers (pdf) van Euromonitor International. 27,8 miljoen mensen bezochten de stad in 2014.

EuropaDe eerste Europese stad staat al op plaats 2: Londen is twee plaatsen omhoog geschoven. 17,4 miljoen mensen bezochten de Britse stad.

In de top 10 staan verder Singapore, Bangkok, Parijs en Macau. Ook Shenzhen, New York City, Istanboel en Kuala Lumpur zijn populair onder toeristen.

De Oekraïense stad Kiev stond in 2013 nog op plaats 96, maar is in 2014 uit de top honderd gezakt.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: nu.nl

Photocredit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1