News Ticker

Amsterdam heeft overschot aan jonge vrouwen

damesfoto

In Amsterdam worden meer jongens dan meisjes geboren. Toch is sprake van een jonge vrouwen­overschot. Met Amsterdam-West als jonge vrouwenmagneet en daarmee een mannenparadijs.

Amsterdam-West is de buurt waar 192 jonge vrouwen op elke 100 jonge mannen (20-24 jaar) wonen. In Zuid wonen de meeste vrouwen in totaal: 74.218.

Het klinkt als een walhalla voor mannen, en dat is het in bepaald opzicht ook. Amsterdam is een honingpot voor jonge vrouwen, vooral omdat de brede universiteiten en hogescholen die de stad heeft, hordes studentes trekken. Ook Nijmegen, Utrecht, Groningen en Maastricht kennen deze aanzuigende werking.

Een van de redenen is dat meisjes de jongens al lang en breed hebben ingehaald in het hoger onderwijs: in heel Nederland zijn er elf procent meer vrouwelijke studenten dan mannelijke en zij maken ook nog eens vaker hun studie af. Dat doen ze het liefst aan onderwijsinstellingen waar je rechten, psychologie en talen kunt doen. De mannen trekken dan weer naar steden met technische universiteiten als Delft, Enschede en Eindhoven. Aan de VU en de UvA samen studeren 31.035 vrouwen tegenover 23.831 mannen: dat betekent een overschot van 7.204 studentes.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: parool.nl

Photo credit: anjali-photography / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1